Deze 4 tekenen verraden dat je jezelf moet laten omscholen tot back

In het profvoetbal hoor je bijna altijd dat backs vroeger op een hele andere positie stonden. Een goed voorbeeld hiervan is Antonio Valencia. Hij werd als vleugelaanvaller gekocht, maar is al een paar jaar volledig omgeschoold tot back. Teamgenoot Ander Herrera noemde Valencia zelfs wel eens de beste rechtsback ter wereld. Hoewel we dat een beetje overdreven vinden blijkt wel dat een switch naar de backpositie de moeite waard kan zijn. Mocht je de volgende vier tekenen bij jezelf spotten dan is een omscholing voor jou wellicht ook de beste optie.

valencia herrera

Je komt je tegenstander maar niet voorbij

Je hebt bijna alles wat een buitenspeler nodig heeft: snelheid, een goede conditie en een atletisch lichaam. Helaas mislukken je acties alleen altijd. Misschien dat je die snelheid en conditie kunt gebruiken om een rechtsbuiten mee te slopen.

Je bent slecht in de kleine ruimte

Sta je niet graag klem tussen een boel tegenstanders? Op het middenveld en in de aanval heb je altijd een mannetje kort op je lip. Dit vraagt om een perfecte aanname en dus een verfijnde techniek. Op de backpositie krijg je net wat meer tijd de bal aan te nemen en hem in te leveren bij de juiste kleur.

Je bent gek op slidings maken

Hoewel je voorin staat vind je het hartstikke lekker om op de grond te liggen en ballen af te pakken. Een sliding op z’n tijd vind je heerlijk. Misschien ben je toch meer een verdediger dan je denkt.

Je zit op de bank

Zit jij op de bank omdat één of twee concurrenten gewoon beter zijn dan jij? De backposities zijn vaak wat dunner bezet, dus wellicht dat die positie jou eindelijk die basisplek kan opleveren.

Heb jij het gevoel dat degene die nu op de backpositie staat daar eigenlijk niet hoort te staan? Je herkent een ongeschikte back aan deze 5 tekenen.