4 tips om een killer te worden in de één op één situatie met de keeper

In theorie zou het zo’n beetje de makkelijkste kans voor een aanvaller moeten zijn. Je gaat in je eentje op de keeper af en het enige wat je hoeft te doen is de bal langs de keeper te schieten en in het netje. Maar dan gaat het opeens spoken in je hoofd. Je hebt zoveel tijd dat je te veel gaat nadenken en dit komt je keuze niet ten goede. Uit halve paniek schiet je maar en het gaat helemaal mis. Hoe voorkom je dit scenario? Nou, met de volgende tips.

Maak een keuze

Een overdosis tijd kan ervoor zorgen dat je over te veel keuzes gaat nadenken, maar dat moet je juist voorkomen. Je hoeft het niet meteen te beslissen, maar zodra je dichtbij de keeper komt en ziet hoe hij handelt moet je een keuze maken en daarbij blijven. Niet gaan twijfelen, gewoon doen. Blijf kalm en heb het vertrouwen dat de keuze die je zojuist hebt gemaakt de goede is.

Handel snel

Nu sta je op het punt om te gaan schieten, maar doe dat snel. Het is geen afstandsschot wat je moet gaan lossen, dus probeer af te ronden met een snelle voetbeweging. Een keeper ziet het niet aankomen en zal nooit snel genoeg kunnen reageren.

Let op je lichaamstaal

Je hebt veel opties bij een 1 vs 1 situatie, zoals rechts, links, hoog, laag, een chip of zelfs de keeper voorbij lopen, dus voor een keeper wordt het sowieso lastig een goede keus te maken. Het wordt voor de keeper al gemakkelijker als jouw lichaam al verklapt wat je gaat doen. Maskeer dit of zet ‘m juist op het verkeerde been door het ene te zeggen met het lichaam en het andere te doen.

Strak en laag

Kies je voor een schot? Dan is in deze situatie strak en laag altijd de meest succesvolle optie. Schuif de bal hard en laag langs de voeten van de keeper, want dit is voor een keeper het moeilijkste om op te reageren. Heeft hij ‘m toch? Dan krijgt hij dikke credits, want dan is het gewoon een ijzersterke redding.

Een andere vorm van één op één met de keeper is natuurlijk de penalty. Gaat dat nog wel eens mis bij jullie team? Dit zijn 5 gouden tips voor de perfecte penalty.

Bron: FourFourTwo