Deze 5 ‘verboden’ gedachten heeft elke voetballer wel eens gehad

Voetbal is een teamsport, maar elk team bestaat uit een groep individuen. Hoewel je van deze individuen een hecht geheel wil maken heeft elk individu toch zo zijn eigen gedachten. Sommige van deze gedachten worden nooit uitgesproken, vaak omdat ze ronduit oncollegiaal zijn. Desondanks durven wij te beweren dat iedereen de volgende 5 gedachten wel eens gehad heeft.

Hopen dat team zonder jou verliest

Je bent gepasseerd en dat is in jouw ogen geheel onterecht. Ontzettend chagrijnig neem je plaats op de bank. Stiekem hoop je gewoon dat je team verliest, want dan kun jij de trainer even plagen met een opmerking als ‘Had je mij maar op moeten stellen, sukkel!’.

Hopen dat vervanger slecht presteert

Deze gedachte is redelijk vergelijkbaar, maar hij is wat minder rigoureus. In plaats van dat je hoopt dat het team de wedstrijd verliest hoop je ‘slechts’ dat jouw vervanger een gewoon een hele slechte pot speelt. Wellicht dat de trainer, ondanks een mogelijke overwinning, dan toch weer teruggrijpt op jouw terugkeer in de basis.

Hopen dat de wedstrijd/training afgelast wordt

Wij kunnen ons niet voorstellen dat er ook maar één volwassen voetballer bestaat die deze gedachte nog nooit gehad heeft. Het is weekend en je wordt ontzettend gaar wakker. Alsof dat nog niet erg genoeg is trek je de gordijnen open en zie je dat het keihard regent en dat de wind de bomen bijna uit de grond trekt. Vanaf dat moment kijk je elke vijf minuten op Whatsapp met de hoop dat de trainer meldt dat de wedstrijd niet doorgaat. Ook als het extreem kutweer is hoop je natuurlijk dat de training of wedstrijd afgelast wordt.

Hopen dat de trainer opstapt

Soms klikt het gewoon helemaal niet met een trainer en heb je het gevoel dat hij altijd jou moet hebben. In negatieve zin natuurlijk. Je wordt er altijd uitgepikt als het slecht gaat, wordt altijd als eerste gewisseld of moet juist altijd op de bank plaatsnemen, terwijl jij van mening bent dat je beter bent dan degene die op jouw plek speelt.

Hopen op géén promotie

Niet alle teams staan te springen om te promoveren. Enerzijds omdat ze bang zijn voor het hogere niveau, maar vaak ook omdat ze dan mogelijk nacompetitie moeten spelen. Menig team heeft daar geen zin meer in aan het einde van een lang voetbalseizoen.

Het feit dat wij vermoeden dat iedereen deze gedachten wel eens gehad heeft wil niet zeggen dat we je hiertoe aanzetten. Vooral de eerste twee zijn behoorlijk egoïstisch en kunnen het teamgevoel onderdrukken.