Deze 4 WK wedstrijden worden op dé voetbaldag van het jaar gespeeld

Een tijdje geleden lieten we jullie al weten dat je zaterdag 16 juni 2018 volledig vrij moet houden, want dit wordt dé voetbaldag van het jaar. Dan wordt er namelijk niet één, niet twee, niet drie, maar vier WK-wedstrijden op één dag gespeeld! Om 12:00 uur, 14:00 uur, 17:00 uur en 20:00 uur. Dat wordt dus de hele dag in de kroeg of bij één van je vrienden thuis voor de buis zitten en zo hard zuipen dat je vergeet dat Nederland er niet bij is. Moet je die dag werken? Vrij nemen. Heb je dan een vakantie gepland staan? Cancellen. Alles moet wijken jongens.

De wedstrijden op 16 juni

Na de loting van gisteren is nu ook bekend welke wedstrijden er gespeeld gaan worden en die lijst stelt zeker niet teleur! We zullen jullie niet langer in spanning houden. Dit zijn ze.

Frankrijk – Australië
Argentinië – IJsland
Peru – Denemarken
Kroatië – Nigeria

CONFIRMED. The 2018 FIFA #WorldCup groups. Thoughts?

Een bericht gedeeld door FIFA World Cup (@fifaworldcup) op

Vooral Argentinië – IJsland lijkt ons een heerlijk potje, maar ook Kroatië – Nigeria mag je niet onderschatten. De Kroaten hebben namelijk verschillende toppers in huis en Nigeria versloeg Argentinië pas nog met 4-2 tijdens een oefenwedstrijd. Titelfavoriet Frankrijk neemt het op tegen Australië en Peru zal Denemarken treffen op 16 juni. Wat een dag. Dat wordt een mega-barbecue, veel bier, een groot scherm en een paar goede stoelen. Dan weet je dat alvast.

Stond jij er gisteren tijdens de loting trouwens ook van te kijken dat Polen in pot 1 zat bij alle toplanden en gastland Rusland? Dat hebben ze voor elkaar gekregen met dit slimme plannetje.