De 5 beste pre-match shirts voor het seizoen 2019/20

Het design van voetbalshirts is altijd al een belangrijk iets geweest voor de spelers, maar zeker voor de fans van een club. Tegenwoordig krijg je vaak te horen dat ze te veel experimenteren en dat ze het ‘simpel’ moeten houden, maar in de jaren ’80 en ’90 zagen we ook heel bijzondere designs die inmiddels zijn uitgegroeid tot cult classics. Wat wel echt een ontwikkeling is van de laatste jaren, is de aandacht die besteed wordt aan de pre-match shirts, oftewel de warming-up shirts.

Top 5 pre-match shirts 2019/20

Om de groei in populariteit van het pre-match shirt te vieren hebben we een top 5 voor dit seizoen samengesteld. Nu kun je misschien denken dat het een beetje onzin is om een pre-match shirt te kopen, maar er zijn een aantal voordelen. Soms zien ze er gewoon beter uit dan de wedstrijdshirts en ze zijn veel goedkoper dan de wedstrijdshirts. Dit zijn onze favorieten in willekeurige volgorde.

Aston Villa (thuis)

Pre-match shirt: €55 – Wedstrijdshirt: €69. Het shirt is hier te bestellen.

Inter Milan (thuis)

Pre-match shirt: €55 – Wedstrijdshirt: €91. Het shirt is hier te bestellen. Wil je het shirt liever met Pirelli sponsoring erop? Dan moet je hier zijn.

PSG x Jordan

Pre-match shirt: €49,99 – Wedstrijdshirt: €89,99. Het shirt is hier te bestellen. Ook hier geldt weer dat je bij de officiële PSG webstore moet zijn voor het shirt mét sponsoring.

AS Roma (thuis)

Pre-match shirt: €55 – Wedstrijdshirt: €91. Het shirt is hier te bestellen.

Tottenham Hotspur

Pre-match shirt: €54,99 – Wedstrijdshirt: €89,99. Het shirt is hier (helaas alleen in korte mouwen) te bestellen.

Bounus: PSV (derde)

Normaal gesproken houden we er niet zo van om er Nederlandse clubs bij te betrekken, aangezien er dan vermoedens kunnen ontstaan van subjectiviteit, maar wij vonden dit pre-match shirt van PSV toch sterk genoeg om dit lijstje te halen. De kleur vonden we bij het derde wedstrijdshirt al vet, maar met dit patroon is ‘ie misschien nog wel beter én €30 goedkoper.

Pre-match shirt €54,99 – Wedstrijdshirt €84,99. Het shirt is hier te bestellen.

Het is je misschien opgevallen dat er helemaal geen adidas in deze top 5 zit. Dat heeft te maken met het template dat ze gebruiken bij de pre-match shirts van al hun teams gebruiken. Zo ook die van Feyenoord bijvoorbeeld en we weten inmiddels allemaal hoe dat eruit ziet. In andere kleuren ziet het er soms best tof uit, maar het is toch niet helemaal ons ding.