De 5 beste hacks op het gebied van voetbalschoenen

Voetbalschoenen zijn dure producten die op intensieve manier gebruikt worden. Aangezien je geen zin hebt om elke paar maanden of elk seizoen nieuwe te kopen moet je ze goed verzorgen, maar er zijn een flink aantal trucjes waardoor je langer met je voetbalschoenen kunt doen en die ervoor zorgen dat ze beter om je voet zitten. Dit zijn de 5 beste voetbalschoenen hacks.

Voetbalschoenen schoon houden

Is voetbalschoenen schoonmaken een ware ramp voor jou? Met de Crep Protect spray is dat zo goed als verleden tijd. De spray stoot alle vormen van vloeistof af waardoor je schoenen niet alleen schoon blijven tijdens 90 minuten voetbal, maar ook nog eens waterdicht zijn. Het werkt op alle materialen zoals leer en synthetische uppers. Je kunt het daarnaast ook gebruiken voor je sneakers. Zorg er wel voor dat ze helemaal schoon zijn als je het erop spuit. De Crep Protect spray is hier te koop voor €20.

Strakkere fit, betere lockdown en minder blaren

Wil jij je voetbalschoenen het liefst zo strak mogelijk om je voeten en daarmee het schuiven van je voet in de schoen voorkomen? Dat kun je realiseren door ze op een bepaalde manier te strikken. Deze manier wordt de ‘Runners Loop’ genoemd en behalve dat ze voor een betere fit zorgen kan het ook helpen bij het voorkomen van blaren. Hieronder zie je hoe je de Runners Loop uitvoert.

Te grote schoenen passend maken

Het kan zijn dat je schoenen een half maatje te groot zijn en je kunt ze om welke reden dan ook niet terugsturen, of je hebt ze al zo lang gedragen dat ze wat ruimer zijn geworden. Dan kun je er toch voor zorgen dat ze precies jouw maat worden. Koop een inlegzooltje en leg die bovenop de inlegzool die al in je voetbalschoenen zit. Probeer een zo identiek mogelijke te kopen en als je er twee op elkaar hebt liggen zal de schoen veel beter om je voet zitten en als het ware een halve maat gekrompen zijn.

Passen voordat je ze online bestelt

Online voetbalschoenen bestellen is natuurlijk ideaal, maar toch zit er één groot nadeel aan. Je hebt ze niet eerst kunnen passen voordat je ze koopt. Het is dus verstandig om eerst naar een fysieke winkel te gaan en de schoenen die je op het oog hebt eerst daar te passen. Zo weet je precies welke schoen geschikt is voor jou en welke maat je nodig hebt. Vervolgens kun je online naar de beste prijs op zoek gaan en de voetbalschoenen bestellen.

Extreem vuile schoenen schoonmaken

We begonnen ons verhaal met het schoon houden van je voetbalschoenen, maar als ze al heel smerig zijn of je hebt net op het modderigste veld ooit gespeeld, dan moet je een manier hebben om ze weer helemaal schoon te krijgen. Oplossing: de wasmachine. Let wel op: leer mag absoluut niet in de wasmachine. Synthetische schoenen kunnen er wel in. Doe ze eerst in het tasje van je voetbalschoenen en zet de wasmachine op een rustige en niet te warme stand. Het YouTube kanaal van Football Boots zweert hierbij en garandeert dat er niks mis kan gaan met de schoenen óf de wasmachine.

De professionele voetballers hebben ook hun eigen trucjes om de schoenen extra comfortabel te maken. Dit zijn de 5 gekste dingen die sterren als Ronaldo en Coutinho met hun voetbalschoenen doen.

Bron: Football Boots