5 dingen die we nog steeds missen in FIFA 19

FIFA 19 is vorige week officieel gelanceerd en miljoenen gamers zullen er al flink wat uren in gestopt hebben. Natuurlijk is er weer het een en ander veranderd ten opzichte van FIFA 18 met een aantal mooie toevoegingen, maar toch zijn er ook nog dingen die we missen. Dingen waar de FIFA community om gevraagd heeft, maar geen gehoor aan is gegeven. We zetten even vijf dingen op een rijtje.

The Journey in NBA 2K stijl

Al twee jaar op rij laat NBA 2K zien hoe veel beter FIFA’s The Journey kan zijn. Daar heb je namelijk de MyCareer modus. Een onderdeel van deze modus is The Neighborhood, een soort open wereld waar je met jouw speler en jouw crew kunt rondlopen, andere online spelers kunt tegenkomen, op de straten kunt basketballen, naar de gym kunt gaan en jouw stijl kunt veranderen. Een beetje GTA stijl dus. Precies wat er bij FIFA’s The Journey mist volgens ons. Hieronder de toffe trailer.

Verbeteringen FUT Draft

Het is één van onze favoriete FIFA onderdelen, maar het heeft ook z’n nadelen. Het grootste nadeel is dat je lang niet altijd de 15.000 coins terugverdient die je ervoor moet betalen, zelfs als je alle vier de potten wint. Het zou daarom terecht zijn om een Draft token te krijgen bij winst. Een andere mogelijkheid om meer uit die 15.000 te halen is dat je gegarandeerd vier potten speelt en dat je beloond wordt voor het aantal winstpartijen. Tot slot: wat als je verschillende entreeprijzen hanteert met passende beloning. Bijvoorbeeld dat er ook speciale Drafts zijn voor 30k of zelfs 50k, maar dat je wel gegarandeerd een fantastisch pack ontvangt als je ‘m wint. Hogere risico’s, betere beloningen.

Online carrière modus

De carrière modus is iets waar al jaren te weinig aandacht voor is, met name door de populariteit van online spelen. Maar wat als je ze combineert en een soort Online Soccer Manager creëert voor FIFA. De instellingen van de carrière worden van tevoren ingesteld door de leider (organisator) van de competitie. Hij creëert de carrière en nodigt andere spelers uit om mee te doen. Als je wilt dat andere spelers mee gaan doen kun je kiezen tussen een privé (met wachtwoord) of publieke (waarin iedereen mee kan doen) carrière. Natuurlijk zou offline carrière modus nog wel gewoon beschikbaar moeten zijn voor degene die geen zin hebben in online.

House Rules online

Deze spelmodus is misschien wel de leukste toevoeging van FIFA 19, vooral de speltypes ‘No Rules’ en ‘Survival Mode’. Helaas kun je dit alleen offline spelen. Maar hoe vet zou het zijn als dit ook online kan en dat je dus met iedereen ter wereld een potje online kunt spelen waarbij je ongestraft kunt hakken en zagen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Survival Mode. Long Range. Headers and Volleys. New ways to play Kick-Off in #FIFA19!

Een bericht gedeeld door EA SPORTS FIFA (@easportsfifa) op

Pro Clubs

Nog zo’n speltype die door de opmars van FUT een ondergeschoven kindje is geworden. De fans van deze modus zijn dat zat en startten zelfs een petitie waarin ze verandering eisten. Hieronder de lijst met veranderingen die ze wilden.

  • Verbeterde ‘customization’
  • Een verbeterd ‘levelling’ systeem: groei van de speler / prestaties
  • Microtransacties: geen ‘pay to win’ systeem
  • Verbeterde ‘leaderboards’
  • Een arena om in te trainen met je team
  • Het fixen van de ‘uithoudingsvermogen’ bug
  • Het fixen van de ‘grootte’ bug (spelers die groot zijn hebben te veel voordeel)
  • Het fixen van de lag in het zestienmetergebied
  • Het toevoegen van een 11 vs 11 online modus zoals Weekend League

Hoewel we behoorlijk tevreden zijn over FIFA 19 is er dus genoeg ruimte voor verbetering in de toekomst. Hopelijk gaat EA Sports er wat mee doen.

De nieuwe toevoeging in FIFA 19 met de meeste impact op de speelwijze is misschien wel ‘Dynamic Tactics‘. Hier check je waarom het zo’n gamechanger is en hoe je er het maximale uithaalt.