5 dingen om te doen als je in het weekend niet hoeft te voetballen

De winterstop is aangebroken voor de amateurs en dus heb je dit weekend geen voetbal. Wat nu? Wat moet je toch met die vrije tijd? Nou, er zijn genoeg opties om jezelf toch gewoon te vermaken.

Uitbrakken

Grote kans dat je voor deze optie gaat, mits je gisteravond weer te diep in het glaasje gekeken hebt of van plan bent dat vanavond te gaan doen. Stiekem vind je het niet eens erg dat jij dit weekend de wei niet in hoeft.

Poar neem’n

Ongetwijfeld een veel gekozen optie: bier drinken! Zelfs wanneer je gisteravond teveel gezopen hebt. Het is namelijk zo’n beetje de enige manier om de kater te verjagen. Alhoewel, met deze tip ben je er ook in een uurtje vanaf.

retro tv show GIF

Teambuilding

Geen wedstrijd betekent tijd om aan het wij-gevoel te werken. Teambuilding heet dat. Ga samen karten, organiseer een FIFA- of darttoernooi, trotseer de kou tijdens een (barre) bosloop, paintball, Football Bowling (ja dat is een ding!). Doe wat! Desnoods samen bier drinken. Hoezo komen wij toch steeds weer terug op dat bier? Vergeef ons.

Voetbal kijken

Och ja, verrek. Er staat bijna elk weekend ook wel een aantal prachtige affiches op het programma. Zowel in de Eredivisie (PSV – AZ 19:45 en Utrecht – Ajax morgen om 12:15 al) als daarbuiten. Samen voetbal kijken dus. Met pils.

Vriendin

Voor de vorm zetten we deze er ook nog even bij, maar je weet dat niemand uit jouw team het zal waarderen als je hiervoor kiest. Deze weekend is geblokt voor tijd met je voetbalvrienden en alcoholische versnaperingen. Niet om zoet te gaan doen bij je vriendin op de bank.

Mocht je vriendin trouwens beginnen te zeuren dat je toch weer bier gaat drinken vanmiddag dan moet je deze 7 redenen waarom bier drinken gezond is maar even laten zien.