Dit zijn de 5 duurste voetbalschoenen ter wereld

De markt van voetbalschoenen evolueert in de zesde versnelling en nieuwe kicksen verschijnen om de haverklap. De prijs voor voetbalschoenen is de laatste jaren ook hard gestegen en van €300 per paar kijkt niemand meer raar op. Veel ‘gewone voetballers’ kiezen nog voor wat goedkopere varianten, maar ook die prijzen zijn niet mals. Het kan echter nog veel duurder. Vooral limited editions zijn na verloop van tijd goud waard. Dit zijn de 5 duurste voetbalschoenen die momenteel op Ebay te koop staan.

1. Nike Mercurial Vapor II SL R9 Limited Edition: $5.000,00

Deze bijzondere Vapors staan met stip op nummer één. De welbekende Ronaldo (Brazilië) schoen die immens populair was en de start van een gigantisch succesvolle Mercurial serie. De schoenen worden al vele jaren niet meer gemaakt en zijn daarom extreem zeldzaam. Vandaar de belachelijk hoge prijs. Wij denken dat hij ze moeilijk verkocht gaat krijgen.

03_2004mercvaporii_2_native_1600

2. adidas Messi 16+ PureAgility 10/10: $3.000,00

Elk jaar krijgt Messi van adidas een extreem gelimiteerde ‘eigen’ schoen. Van deze kicksen zijn er slechts 100 gemaakt en mocht je één van de gelukkigen zijn die ze heeft weten te bemachtigen, dan kreeg je er ook nog een plaque bij met Messi’s handtekening. De schoen zelf is gruwelijk vet. De prijs ook.

adidas-messi16-10

3. adidas Predator Mania TRX Japan Blue: $2.950,00

Deze classic adidas Predator Mania ‘Japan Blue’ is een zeldzame wat kleur betreft. We sluiten zelfs niet uit dat je deze nog niet gezien hebt, omdat ‘ie in Europa niet veel gedragen werd. Dat is dan ook één van de redenen waarom de aanbieder van deze schoen er zoveel voor denkt te kunnen vragen. Of iemand het betaalt is een tweede.

4. adidas Predator Mania TRX Red: $2.750,00

De übericonische Predator Mania mag in dit lijstje gerust twee keer voorkomen. De schoen van 2002 is al jaren uit productie, maar tegelijkertijd nog steeds ontzettend gewild. Zeker bij deze zeldzame rode variant zorgt de werking van vraag en aanbod voor een flink prijskaartje.

adidas Predator

5. Nike Mercurial SL Carbon Fiber: $2.499,00

Deze ultralichte volledig carbon schoenen werden voor de Champions League finale van 2008 speciaal voor Ronaldo en Drogba gemaakt. Voor het grote publiek werden slechts 2008 paren beschikbaar gesteld.

nike-mercurial-vapor-sl

Zoek jij toch wat goedkopere voetbalschoenen? Dan hebben we voor jou onze selectie 10 beste voetbalschoenen onder €150 klaar staan.