5 Fortnite celebrations om jullie volgende goal te vieren

Je ontkomt er tegenwoordig niet meer aan: Fortnite. De game is over de hele wereld razend populair en je komt het dan ook overal tegen. Voornamelijk op het internet, maar zelfs ook op de voetbalvelden. Utrecht speler Ayoub deed al eens een Fortnite dansje als celebration, maar hij is zeker niet de enige, met Griezmann als grootste naam. Ook de profvoetballers vermaken zich dus met de game. Omdat we nog veel meer van deze celebrations verwachten op de velden, delen we de (volgens ons) meest geschikte voor jou en je team.

Take the L

Het dansje wat Ayoub deed na een goal en Griezmann nadat hij in de kwartfinale van de Europa League scoorde. Gewoon een leuk dansje, maar door het ‘Loser-teken’ te doen extra pijnlijk voor de tegenstander. Beetje provoceren. Lekker toch? Er gaan overigens ook al stemmen op dat FIFA fans dit dansje in FIFA 19 willen. Prima idee vinden wij.

Jubilation

Een onschuldig dansje, maar ziet er wel gewoon grappig uit. Ook dit dansje is al gespot op de internationale voetbalvelden, want in onderstaande video zie je een jeugdteam van FC Bayern de ‘Jubilation’ uitvoeren.

Hootenanny

Wil je de lachers echt op je hand krijgen nadat je net een heerlijke goal hebt gescoord? Ga dan met een paar man langs elkaar staan en voer de ‘Hootenanny’ uit. Misschien zal het publiek wel eventjes denken ‘what the fuck?’, maar wat boeit jullie het.

Best mates

Het begint een herhalend verhaal te worden, maar ook dit dansje ziet er gewoon heel grappig uit. Door de naam zit er echter nog een diepere betekenis achter. Laat maar eens aan de hele wereld (of het lokale sportpark) zien dat jullie een hecht geheel zijn met het ‘Best Mates’ dansje.

The Floss

Voor de gasten die zich nergens voor schamen is ‘The Floss’ de ultieme celebration. Het ziet er namelijk nogal belachelijk uit, maar dat maakt ‘m juist zo goed. Misschien dat je dit dansje al enigszins kende, maar nu is de tijd om ‘m te perfectioneren en ook echt uit te voeren.

Bonus: Flippin’ sexy

Oké, we hebben er nog eentje voor het laatst bewaard. Het nadeel aan deze celebration is echter dat ‘ie behoorlijk pittig en ook nog eens gevaarlijk is. Je moet er namelijk een echte atleet voor zijn en een beetje geluk hebben bij de landing. Als hij fout gaat is de kans op een flinke blessure namelijk aanwezig. Je kunt ‘m ook ietwat aangepast uitvoeren, zoals je hieronder ziet. Succes!

Ken je iemand die helemaal verslaafd is aan Fortnite en er ook een echte expert in is geworden? Dan maakt hij kans op deze droombaan waar hij het spel kan spelen voor £30 per uur.