5 fouten die een voetballer bij de senioren verleerd moet zijn

Je hebt vast wel eens gehoord dat je fouten moet maken om beter te worden. Dat geldt eigenlijk voor alles wat je doet en dus ook voor het voetbal. Tot op een zekere hoogte dan, want als je eenmaal bij de senioren zit dan mag je sommige fouten echt niet meer maken. Als je één van deze dingen tijdens de voorbereiding doet dan zou je wel eens naar een seizoen als bankzitter mogen uitkijken.

Verkeerd ingooien

Dit mag eigenlijk al niet meer als je op een groot veld gaat voetballen. Zo heel moeilijk is het ook niet toch? Voetjes op de grond en van achter de nek ingooien.

via GIPHY

Onnodige overtredingen in de zestien

Misschien is een ‘onnodige overtreding’ een vaag begrip, maar wat we ermee bedoelen is dat je een overtreding in de zestien begaat terwijl er geen direct gevaar is. Nou zijn onnodige overtreding zoals de naam het zelf al zegt onnodig, maar in de zestien is het dodelijk. Een grotere kans dan een penalty bestaat er namelijk bijna niet.

Door het midden uitverdedigen

Nog zoiets wat je al heel vroeg aangeleerd krijgt is dat je niet door het midden moet uitverdedigen. Zeker niet als je onder druk staat. Eén onderschepping en de spits gaat alleen op de keeper af. Gewoon langs spelen dus of de flank opzoeken. Dat levert het minste gevaar op bij een onderschepping.

Egoïstisch gedrag

We snappen het best dat je vroeger zo veel mogelijk zelf wilde doen, want toen was het super cool als je veel scoorde. Des te ouder je wordt, des te meer je moet begrijpen dat voetbal een teamsport is. Als je met z’n tweeën op de keeper afloopt dan moet je dus eigenlijk gewoon afleggen. Een zekere goal is belangrijker dan een bijna zekere goal als je voor eigen succes gaat.

Gaar zijn op de wedstrijddag

Misschien vragen we hiermee iets te veel van de doorsnee amateurvoetballer, maar zeker als je toch op een redelijk niveau speelt is het gewoon noodzakelijk dat je fit bent op de dag van de wedstrijd.

Ben je er zojuist achter gekomen dat je eigenlijk nog veel van deze fouten maakt? Misschien wordt het dan toch tijd om te concluderen dat stoppen een optie is. Gelukkig kun je nog wel gewoon in het voetbal actief blijven dan met deze 6 carrière opties.