De 5 meest gezochte clubs & spelers op Google zijn zeer verrassend

Google heeft de cijfers bekend gemaakt van de meest gezochte zoekwoorden van 2016. Dat klinkt misschien niet echt belangrijk, maar deze lijstjes zeggen wel degelijk iets over de populariteit van de clubs en de spelers. Bij de clubs is bijvoorbeeld geen plaats voor Man United, Real Madrid, Bayern, Juventus of Arsenal in de top 5. Bij de top 5 meest gezochte spelers is Cristiano Ronaldo de grote afwezige. Best verrassend toch?

Google voetbalresultaten

Wat minder verrassend is, is dat Messi de meest gezochte voetballer van 2016 was. De Argentijn wordt in de top 5 vergezeld door Neymar, Zlatan Ibrahimovic, Raheem Sterling en Paul Pogba. Allemaal grote namen, maar ook Sterling vinden wij een behoorlijke verrassing. Ronaldo bleek trouwens niet eens in de top 10 te staan. Toch opmerkelijk.

tottenham hotspur shirt 2

Als we naar de meest gezochte clubs kijken is de verrassing helemaal compleet. Op nummer één staat namelijk Tottenham Hotspur, gevolgd door Liverpool, het Mexicaanse C.D. Guadalajara, Leicester City en Borussia Dortmund. Geen van allen horen bij de rijkste en grootste clubs ter wereld. Er kunnen natuurlijk meerdere redenen achter zitten, zoals de wonderbaarlijke Premier League titel voor Leicester. Bij de Spurs kan er internationaal gezien wat verwarring ontstaan, want ook het NBA team uit San Antonio draagt de naam Spurs. Hoe dan ook, opvallende resultaten.

Leestip: Deze 20 clubs hebben het meest verdiend in het seizoen 2015/2016