De 5 meest voorkomende ‘wedstrijdvoorbereidingen’ in het amateurvoetbal

Gaat jullie seizoen dit weekend dan eindelijk van start? Of zijn jullie al een tijdje bezig? Voor sommige spelers kan dat invloed hebben op de zogenaamde wedstrijdvoorbereiding, maar de ander trekt zich daar helemaal niks van aan. Met ‘wedstrijdvoorbereiding’ bedoelen we in dit geval wat jij de avond vóór de wedstrijd gaat doen.  Vermoedelijk is dat één van de volgende 5 dingen.

Gewoon keihard zuipen – De meeste amateurvoetballers en kelderklassers kiezen voor optie 1. Gewoon op stap like there’s no tomorrow. Die kater accepteer je gewoon en vaak heb je zelfs het gevoel dat je er beter door gaat voetballen. Je merkt wel dat deze methode elk jaar een stukje zwaarder wordt …

BOB – Je wilt wel op stap maar tegelijkertijd morgen ook fit zijn. Dan ben jij de ideale BOB. Je maakt je niet alleen populair bij de trainer, ook je teamgenoten gaan van je houden. Zij hoeven nu geen dure taxi te regelen.

Degelijk doen – Voor de jongens die een beetje onder de duim zitten is dit een veel voorkomende wedstrijdvoorbereiding. In plaats van met maten naar de kroeg blijf jij lekker met je meisje op de bank plakken. Gezellig van die RomComs checken of de hele avond TLC koekeloeren. Wat zul je fit zijn morgen.

FIFA & Chill – Dit is vaak één van de betere keuzes. Je nodigt wat maten uit, trekt een krat pils uit de koelkast en slingert FIFA in je game console. Gegarandeerd plezier voor de hele avond en op de match day ben je gewoon fit. Dat zuipen doe je in de kantine na de wedstrijd wel.

Family Man – Deze avondbesteding is pas relevant wanneer je een kleine thuis hebt zitten. Als papa is je leven mega zwaar en val je, nadat je drukke kind in zijn bed ligt, om 22u al voor de TV in slaap. Misschien maar beter ook, want om 06.00u staat ‘ie waar aan je bed. Zo heb je toch een mooie 8 uur geslapen voordat de wedstrijd begint.

Welke wedstrijdvoorbereiding is de favoriet binnen jouw team? Mocht je op de wedstrijddag wakker worden met een meid naast je, dan is het goed om even te weten of sex voor de wedstrijd nu wel of niet verstandig is.