De 5 beste methoden om te voorkomen dat je team te veel kaarten pakt

Is de helft van je team altijd al na vijf speelronden geschorst of moeten jullie regelmatig een groot deel van de wedstrijd met 10 man spelen? Dan zit je met een behoorlijk probleem. Er is niets mis met een agressieve speelstijl, maar onnodige kaarten moet je absoluut zien te voorkomen. Er zijn gelukkig manieren om die tsunami aan gele (en rode) kaarten te bestrijden. Hieronder vind je de 5 meest effectieve (lees: meest gebruikte) methoden.

De boetepot

Dit is een klassiekertje (en onze favoriet). Elke keer dat iemand een onnodige (!) kaart pakt moet hij een nader te bepalen bedrag in de boetepot stoppen. Aan het eind van het seizoen kun je met het geld een teamuitje regelen of een avondje flink op stap. Op kosten van de kaartenpakkers dus. Bedankt nog!

Hele week materiaalman

Kaartenverzamelaars moeten elke training zorgen dat pionnen, hesjes, ballen en dergelijke netjes opgeruimd worden. Vervelend klusje, dus beter laat je die domme overtredingen voortaan achterwege.

Shirts uitwassen

Je kunt een kaartenverzamelaar ook verplichten alle vieze tenues mee naar huis te laten nemen en uit te wassen. Leg je meteen de verantwoordelijkheid van het meebrengen van de wedstrijdshirts voor de volgende wedstrijd bij hem neer.

Wissel zetten

Loopt het de spuigaten uit met de hoeveelheid prenten, dan kun je ook dreigen met een plek op de bank. Wellicht dat hij zo tot inkeer komt.

Belonen

Straffen is niet altijd de meest effectieve manier om gedrag te veranderen. Je kunt ook beloning bedenken voor elke wedstrijd dat iemand geen kaart pakt. Een gratis pilsje na de wedstrijd kan al wonderen doen.

derde helft bier football culture

De spelers die veel kaarten pakken vertonen vaak dezelfde karaktereigenschappen. Dit zijn de 5 karaktereigenschappen van iemand die veel kaarten pakt.