5 momenten waarop je de tegenstander best een schop mag verkopen

Je tegenstander een flinke schop geven mag natuurlijk niet, maar sommige spelers gedragen zich dermate onsportief en neerbuigend dat ze het bloed onder je nagels vandaan halen. Ook scheidsrechters houden daar niet van. Hoewel deze je formeel geen toestemming zal geven, is de kans groot dat hij bij de volgende 5 momenten een ‘corrigerende tik’ door de vingers zal zien.

Hooghouden

Tijdens de wedstrijd hooghouden is vernederend en dus buitengewoon onsportief. Dan verdient hij er echt een.

De zoveelste panna

Eigenlijk geldt hiervoor hetzelfde als bij ‘ hooghouden’. Natuurlijk is één panna geen reden om iemand een schop te verkopen, maar als hij er puur op uit is om jou te vernederen dan mag het wat ons betreft wel een keer.

Herhaaldelijk overspelen

Twee bloedzuigers van tegenstanders staan jullie uit te dagen door vrolijk met elkaar te gaan staan kaatsen. Wel potverdorie, dat gaat dus niet gebeuren.

Na een schwalbe

Of de scheidsrechter er nu intrapte of niet, je tegenstander probeerde je zojuist een oor aan te naaien door middel van een vrijwillige duikpartij. Laat gerust maar even weten dat je daar niet van gediend bent. De volgende keer blijft hij wel staan.

Doorspelen bij blessure

Zeker als jullie wel al een keer de bal buiten de lijnen hebben getrapt wanneer een tegenstander geblesseerd op de grond lag, mag je de tegenstander best even aanpakken als zij wel gewoon doorspelen. Stelletje lafaards.

We hadden het trouwens bij puntje twee over een schop geven na een panna, maar je kunt natuurlijk ook anders reageren op een panna. Dit zijn de mogelijkheden die je hebt als je gepoort bent.