De 5 mooiste dingen van afgelopen weekend die je niet gemist mag hebben

Ondanks dat je in het weekend redelijk wat voetbal gezien hebt, zijn er ongetwijfeld dingen die je ontgaan zijn. Zeker als je je voornamelijk focust op het Nederlandse voetbal. Daarom hebben we even de 5 mooiste dingen geselecteerd die je niet gemist mag hebben. Daar zitten de goals van Zlatan en Payet niet bij, want die heb je waarschijnlijk toch al gezien.

Uitverdedigen Real Madrid-stijl

Athletic Bilbao staat bekend om het hoog druk zetten, maar Real Madrid is daar wel tegen opgewassen. Sergio Ramos is de belangrijkste pion in dit meesterlijk staaltje uitverdedigen door de drukte uit te lopen en diep te durven gaan. Via prachtig one touch voetbal komen ze binnen een paar balcontacten diep op de helft van de tegenstander. Heerlijk om te zien.

De touch van Marcelo

We blijven even bij de verdediging van Real Madrid, maar nu staat Marcelo in de schijnwerpers. Hij laat ons bijna wekelijks zien wat voor een fabelachtige techniek en controle hij heeft, maar toch staan we telkens weer versteld. Hier vernedert hij twee keer zijn tegenstander een kleine 5 seconden.

Bernardo Silva is de baas van de bal

Niet alleen Marcelo heeft een fantastische balcontrole. Bernardo Silva valt ook in die categorie en dat liet hij afgelopen weekend maar liefst twee keer op ongelofelijke wijze zien. Bij de eerste video controleert hij de bal schitterend op de schouder van zeer grote hoogte om vervolgens verder te gaan met het hoofd en de voet.

De tweede is qua controle bijna net zo indrukwekkend en hoe hij vervolgens Sterling wegsteekt is ronduit briljant. Als Sterling deze 100% kans had afgemaakt was dit misschien wel de assist van het seizoen geworden.

Hazard in bloedvorm

Chelsea speelt met Sarri eindelijk weer aantrekkelijk voetbal en daarin is natuurlijk een hoofdrol weggelegd voor Hazard. Hij trekt zijn WK-vorm door in de Premier League met een hattrick tegen Cardiff, waarvan de eerste de mooiste was. Het heerlijke overstapje, de lichaamsschijnbeweging bij de aanname en de perfecte diagonale schuiver. Wereldklasse.

Paulo ‘Panna’ Dybala

Ronaldo wist met zijn eerste twee doelpunten in het zwart en wit van Juve de show te stelen, maar ook Dybala liet van zich spreken. Niet met een goal, maar met een panna waardoor zijn tegenstander vannacht waarschijnlijk nog een paar keer wakker is geschrokken. Auw, auw, auw.

Zo, nu ben je weer helemaal op de hoogte van de mooiste dingen die afgelopen weekend op de voetbalvelden plaatsvond. Deze week zal er nog veel meer te genieten zijn, want de Champions League start weer. EINDELIJK! Zeker met twee Nederlandse ploegen erin hebben we heel veel om naar uit te kijken.