Dit zijn de 5 mooiste tenues tijdens het WK voor vrouwen

Deze zomer staat FIFA Women’s World Cup 2019 op het programma in Frankrijk. Uiteraard zijn onze Oranje Leeuwinnen er ook bij nadat ze in 2017 Europees kampioen werden. In totaal doen er 24 landen mee en dat betekent ook dat er 48 tenues te zien zullen zijn. Sommige landen gebruiken voor de vrouwen gewoon hetzelfde tenue als dat de mannen  dragen, maar gelukkig zijn er ook landen die volledig nieuwe tenues hebben gekregen. We hebben de 5 mooiste nieuwe tenues op een rijtje gezet.

Nederland

We beginnen gewoon meteen met het nieuwe thuistenue van de Oranje Leeuwinnen. Sowieso is er in het KNVB logo weer een leeuwin te zien in plaats van een leeuw, maar het hoogtepunt van het shirt is toch wel het geometrische tulpenpatroon op de voorzijde. Dat patroon komt in de sokken ook weer terug en dat zorgt voor een schitterend geheel. Laten we hopen dat dit tenue ze inspireert tot grootse daden komende zomer!

Zweden

Het geel en blauw van Zweden doet het bij ons eigenlijk altijd wel goed, maar adidas heeft er voor de vrouwen iets heel bijzonders van gemaakt. Sowieso zijn de blauwe graphics op de gele basis heel tof, maar het meest bijzondere is achterop de rug te vinden. Daar is namelijk een ode aan de Zweedse vrouwen geplaatst. In de rugnummers zijn verschillende vrouwen verwerkt die een inspiratie zijn voor de Zweden. Goed bedacht én het ziet er goed uit.

Duitsland

De Duitse dames hebben een nieuwe thuistenue gekregen wat in eerste instantie doet denken aan het thuistenue dat de Duitse mannen vorige zomer droegen, maar dan net wat beter. Ook hier loopt een vette graphic over de borst, maar nu in de kleuren van de Duitse vlag. Die graphic en kleuren zijn overigens geïnspireerd op de tenues uit de jaren 1989 en 1990 waarin Duitsland grote prijzen won.

Engeland

Het nieuwe uittenue van Engeland is er zo eentje waarvan je in eerste instantie zegt ‘mwa’, maar als je iets beter kijkt blijkt het ontzettend toffe details te bevatten. Sowieso heeft het shirt een donkerdere kleur rood gekregen speciaal voor de vrouwen, maar het draait om de subtiele St. George’s Cross die op de voorzijde verwerkt is met heel artistieke details eromheen. Het logo past er ook gewoon perfect bij.

Australië

Last best zeggen ze wel eens en dat geldt zeker in het geval van het nieuwe Australische thuistenue. In 2018 was het WK tenue van Nigeria een gruwelijk grote hit, maar daar doet dit tenue van Australië niet voor onder. Het is overduidelijk geïnspireerd op de begin jaren ’90, maar er zit veel meer in. Melbourne’s beroemde Hosier Lane (een wereldwijd bekende street art hot spot), de Golden Wattle en macro & micro shots van het Australische landschap komen allemaal terug in de gruwelijke graphics. Wat ons betreft de overduidelijke wereldkampioen als het op shirtdesign aankomt.

De WK vrouwenvoetbal tenues zijn hier verkrijgbaar. Ook die van Oranje dus.