Dit zijn de 5 musthaves voor de grootste koukleumen onder ons

Afgelopen weekend was het al steenkoud, komend weekend wordt het niet veel beter. Slecht nieuws voor de spelers die nogal snel kou vatten, want dit beïnvloedt je prestaties op het veld. Toch kunnen zelfs de grootste koukleumen zich beschermen tegen ijskoude weersomstandigheden, zo lang je maar beschikt over de volgende items.

Thermokleding

Compressieshirts en broeken vormen een extra laag onder je kleding en sommige zijn speciaal gemaakt om je warm te houden. Zo kwamen we een aantal producten tegen van Nike met een Pro Warm technologie. Zoals de naam doet vermoeden houdt het jou warm tijdens het sporten. Zulke compressiekleding bevat ook altijd materialen die helpen lichaamswarmte en zweet af te voeren. Hierdoor wordt je lichaam ook weer niet té warm. Hieronder zie je twee voorbeelden. Hier vind je een hele collectie van compressieshirts en broeken.

Handschoenen

Sommige spelers dragen ze al zodra de temperatuur onder de 15 graden zakt, maar bij het merendeel komen ze pas tevoorschijn rond het vriespunt. Voor aankomend weekend verwachten ze dit soort weer en dus zijn handschoenen zeker geen schande. Zorg wel dat je altijd handschoenen scoort met wat grip aan de binnenkant en niet van die gladde wanten. Dan komt jouw inworp niet verder dan 2 meter. Hier vind je er al vanaf een euro’tje of 10.

Next level nekwarmer

Voor de echt koukleumen zijn er ook nekwarmers. Veel van deze zijn multifunctioneel en kunnen zelfs als oorwarmer/haarband te gebruiken. Wil je echt voor next level bescherming tegen de kou gaan, dan kies je natuurlijk de ‘Bane Mask’ van Nike. Deze is speciaal ontworpen om mee te sporten met ventilatiegaten rond de mond en vochtafvoerende stof. Plus het ziet er gruwelijk uit. Je kunt ‘m hier kopen.

Mutsen

Niet te gebruiken in een wedstrijd, maar tijdens de training is dit geen probleem. Ook hierin zijn natuurlijk eindeloos veel varianten te koop.

Zalven

Een tip die hardlopers regelmatig gebruiken bij koud weer is het insmeren met vaseline van niet-bedekte lichaamsdelen. Dit vormt een extra laag en hierdoor klapt de koude wind veel minder hard op je huid. Ook zijn er zogenaamde warmte-zalven zoals deze van Select. Die kun je hier verkrijgen.

Als je het nu nog koud krijgt dan weten wij het ook niet meer. Veel succes tijdens deze barre dagen.