5 nieuwe dingen die we in ‘The Journey deel 2’ willen zien

Het verhaal van Alex Hunter was ongetwijfeld één van de hoogtepunten van FIFA 17. De volledig nieuwe modus ‘The Journey’ werd goed ontvangen en stak prima in elkaar. We weten inmiddels ook al een tijdje dat ‘The Journey’ een vervolg krijgt bij FIFA 18, maar hoe dat er precies uit gaat zien en of we nog steeds Alex Hunter volgen is nog onbekend. Hoewel we fan waren van deel 1 zouden we bij deel 2 toch een aantal dingen erbij zien komen.

Je eigen speler bouwen

Als Alex Hunter spelen was vet, maar het zou toch veel persoonlijker zijn als je jouw eigen speler kunt bouwen en daarmee kan spelen. De naam mag vaststaan, omdat het anders wel een erg lastig karwei zou worden voor EA om de andere characters uit het verhaal tegen jou te laten praten, maar het uiterlijk zou je zelf mogen bepalen.

Een eigen huis en auto

Voeg een beetje GTA toe aan de voetbalgame door de hoofdpersoon een eigen huis te geven (inclusief klein voetbalveldje) waar hij zijn vrije tijd kan doorbrengen. Naarmate hij een grotere status heeft kun je verhuizen naar een dikke villa, snelle wagens kopen en ga zo maar door. Even écht ervaren hoe een profvoetballer leeft. En hoe vet zou het zijn als je online vrienden zou kunnen uitnodigen bij jouw crib om op je voetbalveldje tegen elkaar te spelen?

Nationale team (spoiler)

Als je ‘The Journey’ deel 1 nog niet hebt uitgespeeld kun je dit punt beter even overslaan. Aan het einde van het seizoen wordt Hunter namelijk opgeroepen voor de nationale ploeg en hopelijk krijg je die kans in het volgende deel wat eerder. Ook conflicten tussen club en nationaal team (blessures etc) kunnen heel interessant zijn.

Meer vrijheid in transfers

Als je het wel een beetje gezien hebt bij je huidige club zou je meer vrijheid moeten hebben om een transfer te maken naar een andere club. Ook dit kan interessant zijn voor het verhaal, want fans van de club zouden je als verrader kunnen zien en daar moet je dan mee om kunnen gaan. Het zou ook in een andere verhaallijn kunnen resulteren. Iets wat toch een beetje jammer was aan deel 1, want iedereen had hetzelfde verhaal, bij welke club je ook speelde.

Virtual reality

Stel je eens voor dat je een groot deel van de verhaallijn echt door de ogen van jouw speler ziet en dat je ook door zijn ogen kijkt als je het veld van een kolkend stadion oploopt. Of het in de buurt komt van het echte werk weten we niet, maar dichterbij gaan we niet komen. De wedstrijd spelen doe je dan overigens zonder VR bril, want dat lijkt ons best onhandig.

Zouden jullie deze veranderingen ook graag zien of heb je andere ideeën?

Leestip: Zo kun je FIFA 18 maanden eerder spelen dan de rest van de wereld