5 tekenen van een ongeschikte centrale verdediger

Het laatste obstakel, de rots in de branding. Jij moet de tegenstander van het scoren afhouden en daar heb je verschillende methoden voor. Tenminste, als je een goede CV bent. Sommige jongens zijn ooit centraal achterin geposteerd omdat ze groot en sterk waren, maar dat was dan ook vaak de enige reden. Helaas zorgt dat nu nog steeds voor kolderieke situaties, waardoor jullie team regelmatig onnodig puntjes verspeelt. Heeft jullie ploeg last van een ongeschikte CV? Ontdek het aan de hand van de volgende 5 punten en druk hem met z’n neus op de feiten.

Hieronder even het legendarische moment dat Messi Boateng op z’n gat legde met één beweging. Dat was in ieder geval niet het goede voorbeeld voor alle CV’s wereldwijd.

1. Snapt buitenspel niet helemaal

Een CV is vaak de aangewezen persoon om de verdediging te leiden. Een belangrijk onderdeel is het buitenspel zetten van je tegenstander. Als blijkt dat jullie CV vaak degene is die buitenspel opheft dan staat hij niet op de juiste plek. Gelukkig hebben jullie nog een vlagger die regelmatig, ten onrechte, toch de vlag heft en zijn hachje redt.

2. Trekt been terug

Is jullie laatste man of voorstopper nogal een watje? Niet zo handig. Aangezien hij vaak één van de laatste tegenstanders is die een aanvaller tegenkomt moet er af en toe stevig worden ingegrepen. Je been terugtrekken of het duel mijden is dan vaak funest.

3. Kan niet koppen

Ballen die de zestien in worden geslingerd moeten worden weggewerkt. Vaak met het hoofd. Dan is het wel zo prettig als de man die de spits afdekt met een kopbal gevaar weg kan nemen. Lukt hem dat niet? Dan wordt het chaos bij elke voorzet en lange bal. Misschien is hij te klein of moet hij werken aan zijn sprongkracht.

4. Slidings, slidings, slidings

Jullie CV ligt de hele wedstrijd op zijn gat. De sliding lijkt welhaast de enige methode waarmee hij een speler denkt te kunnen uitschakelen. Een gemiste sliding kan rampzalig uitpakken, want voordat de CV weer op zijn benen staat heeft de spits ‘m al in het doel liggen.

via GIPHY

5. Zoekt altijd de mooiste oplossing

Staat er een stylist bij jullie achterin? Dat kan vermakelijke momenten opleveren, helaas ook in negatieve zin. Soms is het niet handig de voetballende oplossing te kiezen en is een peer naar voren, of desnoods over de zijlijn, de enige juiste keuze. Als hij tot overmaat van ramp ook nog spitsen gaat staan uitkappen dan is het wachten op blunders.

Bonus: Scoort makkelijk

Staat jullie CV ergens bovenaan in de topscorerslijst? Ongeacht of het om eigen doelpunten gaat of niet, zet deze man zo ver mogelijk van jullie eigen doel vandaan. Gaat punten opleveren.

Lees ook: 5 tekenen van een ongeschikte Back