De 5 meest opmerkelijke feitjes over het nieuwe Tottenham Hotspur stadion

Na maanden van wachten kunnen de spelers en fans van Tottenham bijna hun eerste Premier League wedstrijd in het nieuwe stadion gaan spelen. Op 3 april zullen zo’n 62.000 toeschouwers aanwezig zijn als de Spurs Crystal Palace ontvangen. De kosten voor het stadion zijn al over de miljard euro gegaan, maar dan heb je wel wat. Het is namelijk één van de mooiste stadions ter wereld geworden met een aantal opmerkelijke feitjes. We hebben er 5 voor je geselecteerd.

Gigantische zuid-tribune

Dé eyecatcher van het stadion is toch wel de zuid-tribune, want daar is plaats voor 17.500 supporters. Iets meer dan in het hele AFAS Stadion van AZ dus. Het is de grootste tribune van Engeland en één van de grootste in Europa. Die van Dortmund is nog een stuk groter met ongeveer 25.000 staanplaatsen.

Goedkoopste seizoenskaarten

Zoals we al zeiden heeft de bouw van het stadion ruim een miljard euro gekost en een manier om dat terug te verdienen is via seizoenskaarten. Die zijn dan ook extreem duur in het nieuwe stadion: de goedkoopste plekken zijn voor volwassenen £795 (€928), voor jonge volwassenen £595 (€694) en voor senioren/junioren £397,50 (€464). Als we dan weer even de vergelijking met Dortmund trekken: seizoenskaarten op de gigantische zuid-tribune kosten maar €210. Wat een verschil.

Slechtste plek in het stadion

Voor die torenhoge prijzen mag je natuurlijk een perfecte stadion-ervaring verwachten, maar dat is niet voor iedereen het geval. Tijdens een test event heeft iemand namelijk de slechtste plek van het stadion gevonden. De foto daarvan zie je hieronder. Als je €928 betaald hebt om een seizoen lang tegen die paal aan te kijken dan zouden wij toch twee keer nadenken voordat we die seizoenskaart zouden verlengen.

Magisch bier

Bier is sowieso al iets magisch toch? Ja dat klopt, maar bij de bar in het nieuwe Spurs stadion is vooral de manier waarop de bekers gevuld worden magisch. Die worden namelijk via de onderkant gevuld en dat ziet er behoorlijk cool uit. Zo worden de biertjes perfect én snel getapt.

NFL wedstrijden

De Spurs hebben een 10-jarig partnerschap getekend met de NFL en in die overeenkomst is bepaald dat het stadion een aantal keren per jaar gebruikt wordt voor American Football wedstrijden. Maar is dat dan niet slecht voor het veld? Nee, want in het stadion is een constructie bedacht waardoor er twee velden beschikbaar zijn: een voetbalveld en een NFL veld. Hieronder zie je hoe dat werkt.

Een heel bijzonder stadion dus en in ieder geval nog eventjes één van de weinige stadions van een topclub in Europa waar Messi nog niet gescoord heeft. Op deze Google Maps-kaart kun je alle stadions ter wereld zien waar Messi wél al gescoord heeft.