De enige 5 geldige redenen om te huilen op een voetbalveld

Soms zit het mee en soms zit het tegen. In het voetbal is dat niet anders. Met tegenslagen omgaan hoort er dus bij, maar hoe ga je ermee om? Normaal gesproken niet door te gaan huilen, zoals Ronaldo gisteren zijn tranen niet in bedwang kon houden nadat hij er met rood vanaf werd gestuurd tijdens zijn Champions League debuut voor Juve. Is namelijk een beetje kinderachtig vinden wij. Toch zijn er wel degelijk geldige redenen om te huilen op een voetbalveld.

Van geluk

Soms doet een speler of het hele team iets wat niemand voor mogelijk had gehouden (in positieve zin) en de blijdschap die daaruit voortvloeit kan wel eens leiden tot tranen. Denk bijvoorbeeld aan een onverwachts kampioenschap of een belangrijke goal maken na een langdurige en slepende blessure. Dikke prima om dan een potje te janken!

Doodschop ontvangen

Huilen is een vrij normale reactie als je ontzettend veel pijn hebt, dus als iemand bijna (of helemaal) je benen doormidden zaagt zal niemand raar opkijken als je kermend van de pijn op de grond ligt en er dan wat tranen over je wang glijden. Daar hoef je je dus helemaal niet voor te schamen.

Nieuwe zware tegenslag

Misschien wel de meest geldige reden van allemaal. Denk bijvoorbeeld aan AZ-talent Boadu (17) die vorig seizoen zijn kruisband scheurde, lang moest revalideren, dit seizoen een basisplek veroverde en afgelopen weekend tijdens de vijfde speelronde op vreselijke wijze zijn enkel brak, waardoor hij de rest van het seizoen zeer waarschijnlijk weer moet missen.

Degradatie

Hier twijfelden we eigenlijk over, maar als je het hele seizoen gestreden hebt om boven die degradatiestreep te blijven en er op het laatst toch niet in slaagt, dan begrijpen we dat er wat emoties los kunnen komen.

Je bent 8 jaar oud

In alle andere gevallen, op heel extreme gevallen na waarbij een (mede)speler zwaargewond raakt of erger, is huilen eigenlijk gewoon heel kinderachtig. Daarom is het prima als je een potje gaat huilen als jou ‘onrecht wordt aangedaan’ en je een jaar of 8 oud bent, maar anders moet je jezelf gewoon vermannen.

Eén van de spelers die in Madrid als opvolger van Ronaldo wordt gezien is Marco Asensio en tegen AS Roma liet hij even zien wat hij in huis heeft. Na een geniale actie probeerde hij af te ronden met een no-look finish.