5 redenen om je de avond voor de wedstrijd niet in te houden

Adviseert de trainer jullie elke week weer om de avond voor de wedstrijddag massaal van het bier af te blijven? Natuurlijk is dit advies aan dovemansoren gericht, want thuisblijven doen jullie vanzelfsprekend niet. Of toch wel? Wij vinden het niet nodig, om de volgende 5 redenen.

Never change a winning team

In dit geval bedoelen we eigenlijk niet ‘team’, maar vooral jouw licht aangeschoten toestand die er bijna wekelijks voor zorgt dat jij het wél 90 minuten volhoudt. Die paar keer dat je thuis bleef bevielen niet, want op de matchday speelde je als een natte krant en schopte je geen deuk in het spreekwoordelijke pakje boter.

Je voetbalt über laag 

Je club is (waarschijnlijk) geen hoogvlieger, dus iedereen op de vereniging snapt toch wel dat jij jouw stapavonden niet opgeeft voor een potje recreatief voetbal in het weekend.

Je krijgt niet betaald

Sterker nog, je betaalt waarschijnlijk contributie om te mogen voetballen. Betalen om thuis te blijven, dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Je bent nog niet getrouwd

Als je eenmaal onder de duim zit mag je nooit meer op stap. Beetje zonde om dan nu al elk weekend die bieries aan de kant te zetten.

Je tegenstander blijft ook niet thuis

Tenzij die heren wel allemaal getrouwd zijn of kinderen hebben. Misschien is het handig om één van je teamgenoten de opdracht te geven elke week even te checken wat de gemiddelde leeftijd van de tegenstander is. Kun je altijd nog kijken of je misschien toch een avondje overslaat.

Thuisblijven is dus niet echt een optie, maar misschien één van deze vijf ‘wedstrijdvoorbereidingen’ wel.