5 redenen waarom je recht hebt op het eisen van meer speeltijd

Als het goed is ben je ooit begonnen met voetballen om daadwerkelijk te voetballen. Op de bank zitten is dan behoorlijk balen en uiteraard vind je zelf dat je moet spelen, maar is dat wel terecht? Je moet er namelijk wel wat voor doen om recht te hebben op speeltijd en dan heb je ook nog te maken met concurrentie. Wat ons betreft zijn dit vijf goede redenen om bij je trainer aan te kloppen en meer speeltijd te eisen.

Je concurrent speelt slecht

De meest voor de hand liggende reden is natuurlijk een concurrent die al wekenlang ondermaats presteert. Zeker op die momenten is het ongelofelijk frustrerend als jouw trainer toch aan die speler vasthoudt. Ga het gesprek aan met de trainer en probeer hem (op een collegiale manier) uit te leggen dat die speler het team punten kost en dat jij graag de kans wil om jezelf te bewijzen.

Je laat op de trainingen meer zien

Hoewel het uiteindelijk om resultaten in de wedstrijd gaat is de training een perfecte gelegenheid om iedere week aan te tonen dat jij die basisplek meer wilt dan jouw concurrent. Dat wil niet alleen zeggen dat je 100% inzet moet tonen, maar ook dat jij op de aspecten van jouw positie meer progressie boekt dan de concurrent. Schiet jij als spits alle ballen erin tijdens het afwerken, terwijl de spits die in de basis staat alles mist? Loopt hij de kantjes er vanaf terwijl jij er vol voor gaat? Durf het te bespreken met de trainer.

Perfecte discipline

Nogmaals: als jij van die bank af wilt zul je er vol voor moeten gaan. Dat betekent elke training aanwezig zijn, fit zijn op de wedstrijddagen (geen kater) en op tijd zijn op wedstrijddagen. Voldoe jij hieraan? Dan kan de trainer op jou bouwen en mag je gerust eens vragen of dat goede gedrag beloont kan worden met meer speeltijd.

Je laat je bij elke invalbeurt positief zien

In de speelminuten die je krijgt als invaller laat je telkens zien dat je van toegevoegde waarde bent en dat het team op jou kan rekenen. Natuurlijk, je valt in op het moment dat de meeste al behoorlijk moe zijn, maar je kwaliteiten zijn duidelijk. Zeker als je constant goed presteert en van doorslaggevende waarde bent als invaller dwing je een basisplek af. Zit je al te lang in deze fase? Dan mag je meer speelminuten eisen.

Je betaalt net zoveel contributie

Misschien niet de allerbeste reden, maar wel een feit. Je betaalt net zoveel contributie als jouw teamgenoten dus dan heb je eigenlijk ook gewoon recht op speelminuten. Het zou behoorlijk lullig zijn als je al dat geld betaalt en uiteindelijk een handjevol minuten hebt gemaakt.

Iemand die zich nooit zorgen hoeft te maken over speeltijd is de absolute ster van het team. Dit zijn de 6 privileges van de vedette van het team.