5 redenen voor een trainer om een speler meteen te wisselen

Als een speler gewisseld wordt is ‘ie daar meestal niet zo blij mee, behalve als hij geblesseerd is of helemaal op is. Het is natuurlijk helemaal niet verkeerd om een beetje boos te zijn als je gewisseld wordt, maar soms is die woede onterecht. Tenzij je boos bent op jezelf, want soms doen spelers zo’n domme dingen op het veld dat je gewoon vraagt om een wissel. Dit zijn 5 goede redenen voor een trainer om jou meteen te wisselen.

Niet afspelen – Jij en een teamgenoot gaan in overtal op de keeper af en een goal lijkt in de maak. Het enige wat je namelijk hoeft te doen is die bal opzij te leggen, naar die teamgenoot die er veel beter voor staat en ‘m alleen nog maar hoeft binnen te tikken. Toch ga je voor eigen succes, maar je mist. Ook al is het de 15e minuut, wisselen a.u.b. Egoïst dat je bent!

Freestyle uitverdedigen – Gewoon even die back inspelen die vrij staat is niet leuk genoeg? In plaats hiervan probeer je achter het standbeen de spits uit te spelen, maar dat gaat faliekant mis. Vijf seconden later ligt hij bij jullie in het mandje. Ga maar lekker douchen.

Mannetje laten lopen – Staat jullie back continu 2 vs 1 omdat jij te lui bent om af en toe mee te verdedigen. Leuke teamgenoot ben jij. Misschien is een individuele sport als tennis wat voor je.

Op rand van rood – De trainer heeft door dat je op oorlogspad bent. Met alle geluk van de wereld hebben je vliegende tackles nog geen slachtoffers gemaakt, maar iedereen weet dat je nog meer in je mars hebt dan alleen tackles. Zelfs die gele kaart heeft je niet voorzichtiger kunnen maken. Wisselen is de enige optie.

Instructies weigeren – Als de trainer jou bepaalde taken meegeeft tijdens de wedstrijd, dan mag hij gerust van jou verwachten dat je die ook echt uitvoert. Heb jij schijt aan zijn instructies? Dan heeft hij waarschijnlijk ook schijt aan jou en haalt ‘ie jou zonder blikken of blozen naar de kant. En terecht.

Als je gewisseld wordt moet je trouwens opletten dat je in al je boosheid geen domme dingen tegen je trainer gaat zeggen. Dat kan je namelijk een basisplaats kosten voor onbepaalde tijd. Deze 9 dingen moet je nooit tegen je trainer zeggen.