5 redenen waarom Ajax de Europa League gaat winnen

Ja hoor! Ajax heeft het geflikt tegen Lyon en gaat op 24 mei in Stockholm de finale van de Europa League spelen tegen Manchester United. Een absolute wereldprestatie van de mannen van Bosz en daar mag heel Nederland trots op zijn. Het was met de hakken over de sloot gisteren, maar al met al was Ajax de meer dan terechte winnaar over dit tweeluik. Komend weekend kunnen ze ook nog eens kampioen worden, maar wij focussen ons alvast even op de finale, want wij geloven in dit Ajax en denken dat ze een zeer goede kans maken tegen United. Die goede hoop is gebaseerd op deze 5 redenen.

Datum van de finale

24 mei is een dag die alle Ajax fans zouden moeten kennen. Dat was namelijk ook de datum in 1995 toen Ajax onder leiding van Louis van Gaal de finale van de Champions League won tegen AC Milan. Toen ook al met een jong team dat veel indruk maakte in Europa. Het lijkt dus wel alsof het zo moet zijn.

#Ajax are heading to the #UELfinal ?

Een bericht gedeeld door UEFA Europa League (@uefaeuropaleague) op

Geen return

Zowel tegen Schalke 04 en Lyon maakte Ajax in de eerste wedstrijd van het tweeluik heel veel indruk en ging het in de return nog bijna mis. Gelukkig wordt een finale over één wedstrijd gespeeld en dus hebben ze geen return om het nog bijna weg te geven.

United mist sterkhouders

Het team van Mourinho draait niet echt een topseizoen en het ontbeert vooral aan creativiteit. Het team wordt ook nog eens geteisterd door veel blessures en sinds gisteren een heel belangrijke schorsing. Bailly, de Sanchez van Ajax, pakte rood en doet dus niet mee. Daarnaast zal ook de Zweedse koning niet meedoen in zijn eigen land door een zware blessure en is ook de andere CV (Rojo) lang geblesseerd. Toch blijven er genoeg topspelers over bij de Red Devils.

#Pogba is heading to #Stockholm. #MUFC #UEL #UELfinal

Een bericht gedeeld door UEFA Europa League (@uefaeuropaleague) op

Lange voorbereiding

Mourinho haalde het gisteren al meteen aan en hoewel veel mensen zullen denken dat hij zich aan het indekken was, sprak hij natuurlijk wel de waarheid. Ajax heeft na zondag 10 dagen om zich voor te bereiden op de finale, terwijl United op 24 mei hun vierde wedstrijd in elf dagen gaat spelen. Oké, Mourinho gaat spelers sparen voor de finale tegen Ajax, maar toch is het een klein voordeel voor de Amsterdammers.

Unieke mix talenten bij Ajax

We kunnen ons wel focussen op Manchester United, maar waarom niet uitgaan van eigen kracht zoals Ajax dat al het hele Europese seizoen doet. Feit is namelijk dat de Amsterdammers een heerlijke selectie hebben met talenten die een grote toekomst voorspeld worden. Onana op doel, Sanchez en de Ligt in de verdediging, verse invaller van de Beek op het middenveld en het Deense wonderkind Dolberg in de aanval. Dan doen we er nog een heleboel tekort, want ze hebben inmiddels allemaal wel bewezen dat ze ook Europees van absolute klasse zijn. Een team met ongelofelijk veel potentie die het United op z’n minst heel moeilijk gaat maken.

Leestip: Manchester United presenteert het nieuwe uittenue voor volgend seizoen