5 redenen waarom je direct moet stoppen met dabben

Begin januari postte we op Never Offside over de zogenaamde ‘dab’, een move die Pogba hoogstpersoonlijk vanuit Amerika naar de Europese velden haalde. Het hek bleek van de dam, want kort na zijn introductie volgden veel spelers zijn voorbeeld. Zelfs amateurvoetballers en huismoeders zijn inmiddels aan het dabben geslagen, dus vinden wij het tijd om jullie vriendelijk te verzoeken om direct te stoppen met dabben. En wel om de volgende 5 redenen.

Zelfs Peuters doen het – Als zelfs kids onder de 5 jaar al beginnen te dabben, dan is het echt niet meer cool om deze move te showen tussen je vrienden.

???. #blessed ??

Een video die is geplaatst door Gini Wijnaldum (@gwijnaldum) op

Wat doe je? – Niemand weet wat een dab nu eigenlijk precies betekent. Dat kan ook niet, want er is helemaal geen betekenis. Dus wat sta je raar te doen? Als je moet niezen pak je toch gewoon een tissue.

Kan niet op John de Bever – ‘Jij krijgt die arm niet uit mijn gezicht, dat zou je wel willen!’. Nee, dabben op John de Bever gaat nu eenmaal niet. De move is onlosmakelijk verbonden aan hiphop, dus als jij dat niet luistert dan hoor je überhaupt niet te dabben.

Heeft z’n beste tijd gehad – De tijd dat spelers hun doelpunt met een dab vieren is inmiddels wel over (totdat Kuyt het gisteren deed, maar daar komen we nog). Oftewel, de dab is zó kwartaal 1 2016. Stoppen dus!

Zelfs Dirk Kuyt doet het – We begonnen dit lijstje met het feit dat peuters het zelfs doen, maar wat Kuyt deed kon wel eens de genadeklap zijn voor the Dab. Het zag eruit alsof je vader of opa opeens iets ‘hips’ probeert te doen, maar zoals verwacht hard faalt. Ook buiten onze grenzen waren ze niet te spreken over de manier waarop Kuyt de Dab vermoordde.

A 36-year-old Dutchman is suspected of killing the Dab on Sunday afternoon. RIP Dab.

In de nieuwe FIFA wordt de dab één van de nieuwste celebrations. We vrezen dat ze een jaartje te laat zullen zijn. Hoe dan ook, deel dit artikel met die irritante dabber uit je team zodat we er samen een einde aan kunnen maken.

Leestip: Dit is de lijst met de 50 beste FIFA 17 talenten & hun groeipotentie