5 redenen waarom je volgend seizoen een vriendenteam moet oprichten

Zijn jij en je vrienden al een tijdje in dubio over het ‘oprichten’ van je eigen vriendenteam? Wellicht liggen er nog een paar vrienden dwars en zorgen zij ervoor dat jullie geen elftal bij elkaar krijgen. Het wordt tijd ze eindelijk eens over de streep te trekken en dat moet met de volgende 5 redenen zeker lukken.

Niemand geeft erom hoe slecht je bent

Smoesjes als ‘ik kan helemaal niet voetballen’ tellen niet in vriendenteams. Niemand die daar ook maar iets om geeft. Zorg gewoon dat ze je niet op een plek neer zetten waar je heel veel schade aan kunt richten. Wij zitten te denken aan rechtsbuiten of zo. Waterdrager is ook een eervolle functie.

Trainen is niet nodig

Je hebt geen tijd (of bent te lui) om te trainen. Helemaal perfect, want ook dat is niet nodig. Iedereen in jouw team raakt in het weekend de bal voor de eerste keer die week.

Geen verwachtingen vanuit club

Wanneer jullie je als vriendenteam inschrijven bij de plaatselijke voetbalvereniging dan worden jullie waarschijnlijk gebombardeerd tot het laagste seniorenelftal van de club. Daar komen geen verwachtingen bij kijken. De enige verwachting is dat jullie de clubkas zullen spekken in de vorm van bierconsumptie.

Creatieve vrijheid

Het bestuur van jullie club heeft geen tijd/behoefte om zich met jullie te bemoeien. Jullie gaan maar lekker je gang. Hierdoor kun je gekke inloopshirts regelen, een trofee uitreiken voor de slechtste penalty van het jaar of andere creatieve & grappige dingen uithalen. Maak daar gebruik van.

This is how we celebrate the 4th Championship in a row. #runningman

Een video die is geplaatst door David Alaba (@da_27) op

Beste whatsapp-groep

Bij een vriendenteam hoort ook een whatsapp-groep. Natuurlijk met bijpassende naam die alleen jullie snappen. Deze groep wordt jouw bron van gortdroge humor, vieze plaatjes en geniale filmpjes. Daar wil je dus bijhoren.

Waar wachten jullie nog op? Regelen dat vriendenteam!

Leestip: De 10 voetballers die iedereen in zijn team heeft