5 redenen waarom keepers de echte helden van het team zijn

Wanneer we het over de helden van het voetbal hebben dan worden de keepers eigenlijk bijna nooit genoemd. Iedereen denkt namelijk meteen aan spelers als Messi, Ronaldo (CR7 & R9), Ronaldinho, Maradona, Pelé, Cruijff en ga zo maar door. Op zich wel begrijpelijk, maar de keeper verdient meer waardering. Sterker nog: eigenlijk zijn zij de échte helden van een team en wel om deze redenen.

Een fout is fataal

Er is geen positie op het veld waar een fout zo dodelijk is als bij de keeper. Dat zorgt ervoor dat er veel meer druk op de schouders van deze speler staat. Speel je een goede wedstrijd zonder fouten dan wordt er niet veel aandacht aan besteedt, maar als je één fout maakt ben je de pineut. Het vergt dus veel moed om tussen de palen te staan.

Geen schrik

Soms zijn keepers net veredelde schietschijven en bij het uitkomen moeten ze regelmatig hun hele lijf in de strijd gooien om de bal te pakken, terwijl veldspelers ‘veilig’ met hun voeten naar de bal kunnen. Die combinatie zorgt ervoor dat keepers vaak met de handen, lichaam én hoofd naar de bal duiken terwijl veldspeler met de voeten en benen in komt vliegen.

Opoffering

Vroeger wilde iedereen natuurlijk veldspeler zijn, maar dan zou er niemand op doel staan. Deze jongen offerde zichzelf destijds op (of hij kon gewoon niet voetballen of het heeft met één van deze 6 redenen te maken) en sindsdien zet hij zich voor de volle 100% in tussen de palen. Wat een held.

Last minute

De ultieme kans voor een keeper om zichzelf tot held te ontpoppen: de laatste minuten zijn aangebroken en er móét gescoord worden. Als een ware held laat hij zijn geliefde doel leeg achter en hij gaat mee naar voren bij een corner of vrije trap. Soms pakt dat geweldig uit en vaak ook niet, maar voor het proberen verdient hij alle lof.

Zichzelf wegcijferen

Deze is voor de reserve keepers onder ons. Veldspelers die op de bank plaatsnemen hebben nog uitzicht op een invalbeurt, maar de doelman die op de bank zit weet dat hij er zo goed als zeker niet in zal komen. Alsof dat nog niet genoeg is moet hij tijdens de warming up zijn concurrent nog even intrappen. Hij cijfert zichzelf dus volledig weg voor het team. Respect.

Behalve dat keepers dus ontzettende helden zijn, zijn het ook nog eens echte chick magnets. Dit zijn 5 redenen waarom keepers het beste scoren bij de dames.