5 redenen waarom spitsen vaak zo vreemd zijn

In het voetbal staan keepers bekend om hun rare fratsen en dat is vaak niet onterecht. Toch is er nog een type speler dat ook behoorlijk vreemd uit de hoek kan komen. De spits. En wel om de volgende 5 redenen.

Egoïstisch

Een echte spits is ontzettend zelfzuchtig. En laat dat nou net een eigenschap zijn die niet veel mensen weten te waarderen. Twee goals zijn niet genoeg, die hattrick moet erin. Of jij er nou beter voor staat of niet. Hij gaat die bal niet afleggen. Niemand begrijpt dat, zeker niet wanneer dat een paar punten had kunnen schelen. Tja, je krijgt het er niet uit.

Minder sociaal

Deze jongens hebben schijt aan sociaal gewenst gedrag. Ook al hebben jullie 5-0 gewonnen, dan nog kan hij chagrijnig in een hoekje gaan zitten of direct naar huis vertrekken. Hij heeft geen zin in al dat vrolijke gedoe. Waarom? Omdat hij niet gescoord heeft.

Een goed voorbeeld is Diego Costa. Hij wil scoren, maar heeft geen zin om Engels te leren. Hij is toch niet naar Chelsea gekomen om vriendjes te maken? Check deze geniale video (vanaf 0.35 min) hieronder voor het bewijs.

Ander doel

De meeste voetballers spelen om te winnen, maar die gekke spits voetbalt om te scoren. Bij wedstrijdbesprekingen zit hij al helemaal in de zone en is hij niet meer te bereiken. Goals, goals, goals.

Adrenaline-junk

De adrenaline die vrijkomt bij het scoren van een doelpunt is over het algemeen intenser dan wanneer de scheids het laatste fluitsignaal blaast. De adrenalineverslaving van spitsen zorgt ook buiten de lijnen regelmatig voor gekke taferelen. Hij is een echte waaghals en haalt soms rare fratsen uit voor die boost adrenaline.

Extreme druk

Je kent het gezegde ‘een kat in het nauw maakt rare sprongen’? Door de hoge druk die op de schouders van spitsen rust komt het regelmatig voor dat ze vreemde dingen doen. Domme gele kaarten of rare uitbarstingen zijn niet uit te sluiten.

Begrijp ons niet verkeerd. ‘Vreemd’ hoeft helemaal niet altijd slecht te zijn. De scheidslijn tussen vreemd en geniaal is dun. Zie Zlatan. Wij zijn ervan overtuigd dat elke wereldspits van de standaard afwijkt, dus gewoon accepteren.

Leestip: 4 redenen waarom backs het vaakst dronken zijn