5 skills die nodig zijn om een goede voetbaltrainer te worden

Net zoals dat je op vroege leeftijd al kunt zien of iemand een goede voetballer wordt, kun je op vrij jonge leeftijd ook al zien of een speler het in zich heeft om een trainer te worden. Er is een zekere mate van discipline voor nodig, liefde voor het spelletje en natuurlijk inzicht. Maar zelfs met die eigenschappen alleen ben je nog geen echte trainer. Maar wat zijn dan wel de skills die je nodig hebt om een goede trainer te worden? Nou, deze 5 skills.

Behandel je spelers als individuen

Tegen je spelers als een groep praten is niet genoeg. Je moet ze echt leren kennen en begrijpen wat hun drijft. Hoewel je samen een team vormt is het belangrijk dat de speler zich op zijn gemak voelt bij de trainer en vertrouwen in de trainer heeft. Een speler en trainer moeten bij eventuele problemen samen kunnen zitten, een pilsje drinken en even praten. Zo voelt een speler zich gewaardeerd en gaat hij door het vuur voor jou als trainer.

Regeer met autoriteit

Het moet ook weer niet te vriendelijk worden, want dan krijgen spelers het gevoel dat ze alles kunnen flikken. Je moet dus wel te benaderen zijn, maar het moet ook duidelijk zijn dat jij de baas bent. Angst is niet wat je nastreeft, maar de spelers moeten weten dat ze jou niet boos moeten maken of er de kantjes vanaf kunnen lopen. In een ideale situatie heb je een ‘good cop, bad cop’ situatie tussen de hoofdtrainer en assistent.

Blijf stabiel

Als je wint moet je niet té blij zijn, maar als je verliest moet je ook niet té teleurgesteld zijn. Anders brand je jezelf helemaal op. Net als iedere andere baan kan een coach zijn ontzettend stressvol zijn met veel druk op de schouders. Hetzelfde geldt ook voor het organiseren van trainingen. Door dingen die buiten je controle liggen (slechte weersomstandigheden of het missen van spelers) kan een training in de soep lopen, maar hier moet je niet onder gebukt gaan. Spelers gaan je autoriteit anders in twijfel nemen.

Open voor nieuwe ideeën

Dit punt gaat op voor verschillende onderdelen. Hebben jullie een reeks slechte resultaten neergezet? Denk dan eens na over nieuwe tactieken en ben niet bang je spelers hierbij te betrekken. Is de beleving tijdens trainingen steeds minder aan het worden? Gooi wat variatie in de trainingen en probeer wat nieuwe dingen. Ook het gebruik van innovatieve technologische hulpmiddelen valt onder de categorie ‘nieuwe ideeën’. Hou je ogen en oren dus open.

Neem risico’s

Cursussen zijn een mooie manier om nieuwe dingen te leren en met kundige mensen te praten over de kunst van coaching, maar niets is belangrijker dan ervaring. Ga dus ook met die (nieuwe) informatie aan de slag en pas ze toe in het team en jullie voetbal. Risico’s nemen geldt overigens ook voor het inpassen van nieuwe spelers en speelstijlen. Als je het risico niet neemt weet je ook nooit of het werkt voor jou en het team. Daar moet wel even bij gezegd worden dat er niet veel veranderd hoeft te worden als het al heel goed gaat.

Wat je als trainer in ieder geval niet duidelijk moet maken is dat je een lieveling in de selectie hebt. Helaas is dat meestal toch vrij duidelijk. Zo kom je erachter of jij dat lievelingetje van de trainer bent.

Bron: FourFourTwo