De 5 stappen tot een perfecte stoppelbaard à la Beckham

Voor sommige mannen is het lastig om een volle baard te laten groeien. De haartjes komen er amper uit en als ze komen dan is dat op allerlei random plekken. De oplossing is echter vrij eenvoudig, maar het heeft wel wat geduld nodig: de stoppeltjesbaard. Relatief simpel te kweken, goed te onderhouden en het zorgt toch voor de mannelijke look waar je naar op zoek bent. Dit is de gids tot de perfecte stoppelbaard zoals Beckham die rockt.

1. Wanneer je een onvolledige baard hebt

De baard is algemeen geaccepteerd. Of je voor een zakelijke- of casual look gaat, het kan allemaal. Dan moet de baard wel goed verzorgd zijn. Als je kale plekken in de baard hebt is het dus niet slim om voor een volle lange baard te gaan. Dus als je weet dat je een onvolledige baard hebt, ga dan voor de stoppeltjesbaard, zodat die kale plekken niet zo opvallen.

2. Vrouwen zijn er gek op

Onderzoek heeft uitgewezen dat vrouwen zich meer aangetrokken voelen tot een man met een stoppeltjesbaard dan lang bebaarde of gladgeschoren mannen. Ze geven aan dat deze man namelijk mannelijker en stoerder over komt.

3. Behandel ‘m alsof het een volwaardige baard is

Voor de stoppeltjesbaard gelden eigenlijk dezelfde regels als voor de langere baard. Aangezien het gezichtshaar is zorgt dit haar ervoor dat de huid makkelijker uitdroogt. Behandel de stoppeltjesbaard daarom dagelijks met een hydraterende crème of baardolie.

Burroughs baardolie

4. Gebruik het juiste gereedschap

De stoppelbaard vergt in tegenstelling tot de lange baard dagelijkse verzorging. Zorg ervoor dat je er verzorgd uit blijft zien door de baard elke dag te trimmen. Ga bijvoorbeeld voor een trim-apparaat van Remington of Philips.

5. Laat de baard natuurlijk groeien

Ondanks dat je de baard dagelijks hoort te trimmen moet je niet doorslaan door het in allerlei scherpe hoeken te scheren. De stoppeltjesbaard ziet er namelijk het beste uit wanneer je deze ‘natuurlijk’ houdt. Volg de natuurlijke lijn van de baardgroei en wijk hier niet te veel vanaf. Dat houdt het lekker mannelijk.

beckham haar

Lees ook: De 5 beste baarden voor 2016

Bron: Man-Man