Deze 5 tekenen verraden dat je eigenlijk nog te dronken bent om te voetballen

Lekker op stap geweest gisteravond/nacht? Gezellig, maar heb jij wel een beetje rekening gehouden met die voetbalwedstrijd van vandaag? Waarschijnlijk heb je er geen biertje minder om gedronken en was je gewoon weer hartstikke laat thuis. Je hebt dus maar een paar uurtjes kunnen slapen, maar je wilt je teamgenoten deze ochtend/middag niet in de steek laten. Je verschijnt op het sportpark, maar ben je eigenlijk niet te dronken om te gaan voetballen? Het antwoordt is ‘ja’ wanneer je voldoet aan onderstaande 5 punten.

Herinnert de weg naar sportpark niet meer

Wonder boven wonder was je op tijd voor de wedstrijdbespreking, maar hoe je naar sportpark gereden bent weet je al niet meer. Je hersenen slaan momenteel weinig informatie op.

Je hebt schijt aan alles

Toen jij op het sportpark arriveerde zag je hoe sommige mensen om je moesten lachen. Momenteel kan jou helemaal niks schelen, dus ook niet hoe belabberd je erbij loopt. Die wedstrijdbespreking interesseert je ook niet zoveel, laat staan je medespelers die klagen over de ongekende stank die jij uit beide “uiteinden” produceert.

Geen concentratie

De alcohol die nog steeds door je aderen vloeit, en het gebrek aan slaap, zorgt ervoor dat je snel afgeleid bent. Je kijkt behoorlijk glazig uit je doppen en zit veel te gapen. Daarbij heb je ook een bonkende hoofdpijn die steeds om aandacht vraagt. Niet allemaal tegelijk alstublieft!

Labiel

Tijdens de warming-up kwam je erachter dat je nog een beetje zwalkt en moeite hebt om ballen helemaal juist in te schatten. Eigenlijk sprong alles van je voeten. Sprinten is ook nog vrij gevaarlijk, dus je huppelt maar wat achter de rest aan en ligt regelmatig in het gras.

derde helft bier football culture

Continu dorst

De grote hoeveelheid alcohol die nog huishoudt in jouw lichaam heeft een vochtafdrijvend effect. Voordat de wedstrijd begint heb jij al drie keer staan pissen en je hebt afschuwelijke dorst. Het lijkt wel alsof het water via de bidon en je mond direct weer uit je leuter komt gelopen.

Voel jij je aangesproken na het lezen van dit artikel? Dan vinden wij het een hele prestatie dat jij tot het einde van het artikel bent gekomen. Valt het qua concentratieverlies misschien toch nog best mee. Bravo! Veel succes vandaag.