Aan deze 5 tekenen herken je de sliding-expert van je team

Het ziet er eenvoudig uit, maar een goede sliding vergt oefening. Veel trainers raden hun spelers aan zo lang mogelijk op de benen te blijven staan en het alleen te gebruiken in uiterste noodgevallen. Sliding-verslaafden hebben daar maling aan. Ze gebruiken deze ‘glijdende beweging naar de bal’ te pas en te onpas. Een enkeling raakt hier zo bedreven in dat je ze gerust ervaringsdeskundigen mag noemen. Je herkent een sliding-expert aan de volgende 5 tekenen.

Uitrusting

Iemand die de sliding als zijn belangrijkste wapen ziet zorgt ervoor dat zijn uitrusting daarop ingesteld is. Dat betekent een degelijke slidingbroek, een likje vaseline op de billen en de sokken hoog opgetrokken. Dit allemaal om vervelende schaafwonden te voorkomen.

Dunne huid

Ondanks de goede uitrusting zijn schaafplekken nauwelijks te voorkomen. Elke week haal je jouw been weer helemaal open. Je huid begint zelfs een beetje dun te worden op je bovenbenen. Wat jij allemaal wel niet over hebt voor je team!

Perfecte timing

Je hebt zo vaak geoefend, inmiddels is je timing perfect. Erg irritant voor je tegenstander, want elke keer als hij denkt van je af te zijn kom jij weer terug met een heerlijke sliding.

via GIPHY

Veroorzaakt penals

Ook al is je timing en uitvoering nog zo goed, iedereen zit wel eens mis. Zelfs in de 16 weet jij je niet in te houden en daardoor veroorzaak je wel eens een penalty. Meestal zijn het schwalbes waar een scheids intrapt, aan jou ligt het niet hoor.

Bloedhekel aan kunstgras

De liefhebber van slidings heeft normaliter geen goed woord over voor het veelgebruikte kunstgras van tegenwoordig. ‘Er gaat niets boven een kletsnat grasveld!’ Toch gaat ‘ie er gewoon voor op het kunstgras en zijn de knietjes naderhand weer flink afgeschaafd.

Als jij onder de categorie valt die ook op kunstgras gewoon flink wat slidings inzet dan is het handig om te weten hoe je die schaafwonden het beste behandelt.