5 tekenen van een ongeschikte back

Vleugelverdedigers, ook wel backs genoemd, zijn een vrij aparte soort in de voetballerij. De meesten hebben een verleden als aanvaller en zijn via het middenveld afgegleden naar de verdediging. Enigszins gedwongen zijn ze omgeschoold en bij de één is dat beter gelukt dan bij de ander. In welke categorie een back valt moeten jullie zelf maar even beslissen, maar de kans dat de omscholing faliekant mislukt is achten wij groot als een back de volgende tekenen vertoont.

Draaicirkel van een DAF

Duurt het ongeveer tien seconden voordat jullie back om zijn as is gedraaid? Dat wordt problematisch wanneer hij een technisch begaafde tegenstander heeft. En laat die nou eens heel vaak op de flank geposteerd staan. Waarschijnlijk is jullie backje aan het eind van de wedstrijd compleet dolgedraaid.

workhouse

Hij is een diesel

Heeft jullie back een meter of 30 nodig om op stoom te komen? Dat zorgt voor problemen. Explosieve buitenspelers kicken op dit soort backs, want ze hoeven maar 1 keer aan te zetten en hij is uitgespeeld.

Een Manolev-voorzet

Als vleugelverdediger is het handig dat, als je een keertje mee in de aanval gaat, je een goede voorzet in huis hebt. Eindigt elke voorzet ruim over de achterlijn dat moet je een positiewisseling overwegen.

Vind panna’s belangrijker

Wellicht is jullie back nog steeds in de ontkenningsfase en wil hij nog altijd die aanvaller zijn. Wanneer hij in balbezit is probeert hij continu panna’s te geven en 5 man te passeren. Behoorlijk riskant, want balverlies kan betekenen dat je uitgespeeld bent.

Veel beter dan de rest

Het kan natuurlijk ook zijn dat een vleugelverdediger in alle opzichten met kop en schouders boven de rest van het team uitsteekt. Is het dan niet verstandig om deze jongen ergens in de as te zetten?

Lees ook: 5 tekenen van een ongeschikte keeper