5 tips voor mensen die regelmatig controllers slopen

Gamen kan een prijzige hobby zijn. Je wilt de nieuwste games meteen kunnen spelen, een online abonnement kost nog wat geld en dan komen daar ook nog de kosten bij van 3 controllers per jaar. Er is namelijk bijna niets frustrerender dan verliezen tijdens het gamen, vooral bij een potje FIFA. Je kunt namelijk een wedstrijd lang domineren en vervolgens in de laatste minuut een goal tegen krijgen, wat ook nog eens zijn eerste schot op goal was. Het perfecte moment om je controller te slopen denkt je brein, maar dat kun je beter niet doen. Met deze tips ga je dat voorkomen.

1. Neem de tijd om tot rust te komen

Zo’n woede uitbarsting gebeurt vrijwel direct, maar probeer het te voorkomen door even tot 10 te tellen. Als je zojuist een tegengoal hebt geïncasseerd is dat de uitgelezen kans om even je ogen te sluiten en kalm te worden totdat het gejuich en de herhalingen voorbij zijn. Nog niet tot rust gekomen? Klik dan voordat je aftrapt weer even op start en pak die extra 30 seconden. Een Reddit gebruiker hanteert deze methode inmiddels al.

fifa-fail

2. Las pauzes in

Je wordt vaak pas écht woest als het meerdere wedstrijden achter elkaar mis gaat. Wanhopig ga je op zoek naar een goed resultaat, maar dat gaat je niet helpen. Neem na elke wedstrijd gewoon een paar minuutjes pauze. Als het een paar wedstrijden achter elkaar niet lukt las je een langere pauze in. Ga even wat anders doen, eet wat of drink wat.

3. Pas de moeilijkheidsgraad aan

Superstoer natuurlijk dat je alles op wereldklasse of legendarisch niveau wilt doen, maar dan gaat het nu eenmaal ooit fout. Als je jezelf een paar controllers per jaar wilt besparen kun je er beter voor zorgen dat je op professioneel niveau alles wint, voordat je op wereldklasse niveau gaat spelen. Laat staan legendarisch.

4. Gebruik iets anders om je woede op los te laten

Als je jezelf zo goed kent dat je weet dat bovenstaande maatregelen geen nut zullen hebben, kun je het beste een alternatief hebben om je woede op los te laten. Gebruik bijvoorbeeld een aantal kussens waar je de controller op kunt smijten, flink op kunt meppen of alle scheldwoorden die je kent in kunt schelden. Heb je al een paar kapotte controllers in je kerkhof liggen? Bewaar ze dan en gebruik die gewoon nog ’n keer om je woede te uiten.

PS4 controller

5. Beloon jezelf voor goed gedrag

Geef jezelf een doel om te voorkomen dat je controllers gaat slopen. Heb je je al een paar maanden kunnen inhouden? Beloon jezelf dan met een nieuwe game of iets anders.

Leestip: Is de Messi & Suárez penalty mogelijk in FIFA 17?

Bron: Lifehacker