5 van de meest bijzondere Football Manager verhalen ooit

Football Manager is niet zomaar een spel. Het is een manier van leven voor miljoenen mensen wereldwijd. Uren per dag in de perfecte tactiek steken voor jouw cluppie en daar moet alles voor wijjken, want dat is het op dat moment echt: jouw club. Jij bent de manager en jij bent verantwoordelijk voor de resultaten van het team. Slechte resultaten houden je ’s nachts wakker en wanneer het allemaal voor de wind gaat loop je over wolken.

FM geeft je het gevoel dat je alles kan bereiken, zoals de Champions League winnen met een Engelse 3e divisie-club en de allergrootste talenten van de wereld strikken. De rijke historie van dit iconische spel heeft veel bijzondere verhalen opgeleverd en wij hebben er 5 gekozen.

Messi bijna naar Schotland

Als er één spel is waar men op vroege leeftijd toekomstige wereldsterren kan voorspellen is dat FM wel. Hetzelfde geldt dus ook gewoon voor de beste speler ooit. Het zoontje van Alex McLeish ontdekte een 13-jarige Messi in het spel en merkte al snel dat hij in real life ook een grote zou worden. Hij vertelde het aan zijn vader en zei dat hij Messi naar Schotland moest halen. McLeish gaf zijn zoon een schouderklopje en zei “Ok son”, maar hij deed er verder niks mee. Wat zal hij gebaald hebben.

In pak achter de computer zitten voor de FA Cup finale

Sommigen nemen hun rol als trainer zó serieus dat ze zich echt de trainer voelen. Niet alleen in hun hoofd, maar ook qua kledingkeuze. Als je helemaal in pak, inclusief stropdas, achter de laptop gaat zitten voor de FA Cup finale van jouw team dan weet je dat je ver heen bent.

560 kilometer reizen vanaf Nederland voor Woking FC

Een groep van 5 jongens uit Someren heeft via FM hun liefde voor Woking FC ontdekt, een Engelse club die actief is op het vijfde niveau. Één van de jongens begon op FM deze club te coachen en won er zelfs de FA Cup mee. Dat deed hem besluiten om er naar toe te gaan en daar werd hij verliefd op de club. Nu gaan ze er jaarlijks 5 a 6 keer met een groepje naartoe.

FM vs. je vriendin

Een echte Football Manager steekt veel tijd in zijn team. Dat gaat ten kosten van de tijd die je in je vriendinnetje stopt en daar is zij niet altijd even blij mee. Bij iemand ging het op een gegeven moment zo ver dat ze zei: ‘FM eruit of ik eruit.’ Daarop volgde de speler met de legendarische woorden: ‘Wacht even tot de rust en dan zal mijn assistent je naar de uitgang begeleiden.’

De back van Kilmarnock

Een FM’er coachte de Rangers en kocht een back van Kilmarnock, waarmee hij alle prijzen won in de daarop volgende seizoenen. Vervolgens ging de manager naar Real Madrid en hij nam de back met zich mee. Een aantal jaren later kwam hij de back in real life tegen op zijn werk. Wat blijkt: ze zijn nu collega’s, want de back is geen professioneel voetballer meer. Hij vertelde natuurlijk meteen zijn verhaal aan de ex-back.

Football Manager 2017 is vanaf vandaag hier verkrijgbaar. Iets wat ik de échte Football Manager natuurlijk niet hoef te zeggen, want die heeft ‘m al op de deurmat liggen.

Leestip: 10 dingen die wel in FIFA 17 kunnen, maar in realiteit onmogelijk zijn