De 5 belangrijkste veranderingen in de Weekend League bij FIFA 19

In de afgelopen jaren is FUT Weekend League uitgegroeid tot de meest belangrijke modus in FIFA. De beste spelers ter wereld moesten in één weekend een maximaal aantal van 40 wedstrijden proberen te spelen en zoveel mogelijk winnen om de beste beloningen te verdienen. Die 40 wedstrijden waren echter een hele opgave en de FIFA community vroeg EA Sports om dat aantal te veranderen. Dat is nu gebeurd en er zijn 5 andere belangrijke veranderingen.

Van 40 naar 30 wedstrijden

De belangrijkste van allemaal is dat er ‘maar’ 30 wedstrijden gespeeld hoeven te worden in plaats van 40. Dat scheelt een heleboel stress, want als je die 40 wilde halen moest je bijna van vrijdagavond tot zondagavond aan je console gekluisterd zitten en da’s weer niet gunstig voor de gezondheid van de gamers. Van die 30 wedstrijden hoef je er maar 11 te winnen om automatisch weer geplaatst te zijn voor de volgende Weekend League. Hieronder zie je de ranking die je verdient per aantal overwinningen.

  • Elite 1 = 27
  • Elite 2 = 25
  • Elite 3 = 23
  • Gold 1 = 20
  • Gold 2 = 17
  • Gold 3 = 14
  • Silver 1 = 11
  • Silver 2 = 8

Kwalificatie via FUT Division Rivals

Waar je jezelf in voorgaande edities moest plaatsen via Daily Knockout Tournaments moet je het nu proberen via het nieuwe FUT Division Rivals ladder systeem. Hier moet je genoeg punten verdienen om jezelf te plaatsen voor de Weekend League. Dat ticket voor de Weekend League hoef je niet per se het eerst volgende weekend te gebruiken. Die kun je gewoon bewaren voor een weekend dat je zeker genoeg tijd hebt om 30 potjes te spelen. Meer info over FUT Divison Rivals vind je hier.

Geen maandelijkse beloningen meer

Door de veranderingen in Weekend League moesten de maandelijkse beloningen ook veranderen. De ‘niet verhandelbare rode in-forms’ zullen nu verschijnen in Weekly Reward Player Picks die je de week na de Weekend League krijgt. Dat betekent dat je in bijna ‘FUT Draft-stijl’ 5 potentiële beloningen krijgt, waarvan je er één moet kiezen. Het voordeel hiervan is dat je je niet druk hoeft te maken om het aantal wedstrijden dat je in een maand moet spelen om deze beloning te krijgen.

Nieuw matchmaking systeem

Om te verzekeren dat gamers elk weekend de strijd met een schone lei met elkaar aangaan is je ‘vorm’ het belangrijkste punt bij matchmaking. Iedereen start het weekend met nul als vorm en dat gaat omhoog of omlaag bij elk verlies of winst. Als je laatste wedstrijden in W/L/W/W/W geëindigd zijn is je resultaat +3 vorm. Spelers met een vergelijkbare vorm worden dan aan elkaar gekoppeld voor een wedstrijd. Als je meer wedstrijden wint kom je dus tegen betere tegenstanders te spelen.

Verbetering van het ‘Champions Channel’

Via het ‘FUT Champions Channel’ kun je via streams de beste FIFA spelers ter wereld live bekijken. Vanaf FIFA 19 zul je dan ook de controller van de speler zien en welke knopjes hij gebruikt, zodat je tijdens het kijken kunt leren van de beste. Misschien een klein detail vergeleken met alle veranderingen, maar toch wel nice. Zeker als je ambities hebt om op competitief niveau FIFA te gaan spelen.

Behalve deze veranderingen zal er bij FIFA 19 genoeg nieuws te beleven zijn. De modus waar wij misschien wel het meeste zin in hebben is ‘House Rules‘, met onder andere de mogelijkheid om een wedstrijd zonder regels te voetballen. Dat wordt haken en zagen!

Bron: Futhead