5 veranderingen die FUT Draft beter zouden maken in FIFA 19

FUT Draft is één van onze favorieten onderdelen van FIFA. Vooral met vrienden is het een heerlijke modus tijdens een avond chillen. Eerst een formatie kiezen, teampje bouwen en vervolgens proberen om die vier wedstrijden achter elkaar te winnen. Toch zijn er een paar dingen waar we niet echt tevreden over zijn en dat is de prijs die je betaald om het te spelen en de beloningen die je krijgt. Zelfs als je de Draft wint is het namelijk mogelijk dat je de inleg van 15.000 coins amper terugverdient en dat zou volgens ons niet moeten kunnen. Daarom een paar opties om het bij FIFA 19 beter te maken.

Goedkoper

Heel simpel, gewoon goedkoper maken. Van 15k naar 10k bijvoorbeeld, zodat de inleg sneller terugverdient wordt en je het simpelweg vaker kunt spelen. Wij hebben inmiddels al tonnen (in FIFA coins) zien verdampen door deze modus. Zou toch fijn zijn als dat bij de volgende FIFA ietwat beperkt wordt.

Gratis modus

EA Sports zou ook een gratis Draft toe kunnen voegen waar je niet speelt voor dikke packs, maar gewoon voor de munten die je krijgt als je een wedstrijd wint. Geen risico, geen druk, maar wel het plezier van een dik team bouwen en gewoon wedstrijden spelen. Het enige nadeel voor EA Sports is dat er dan geen geld mee te verdienen is, dus dat zal wel niet gebeuren..

Verschillende entreeprijzen

Op dit moment betaal je dus 15k om een Draft te kunnen spelen, maar wat als je verschillende entrees zou hebben en daar dan een passende beloning bij krijgt? Bijvoorbeeld dat er ook speciale Drafts zijn voor 30k of zelfs 50k, maar dat je wel gegarandeerd een fantastisch pack ontvangt als je ‘m wint. Hogere risico’s, betere beloningen.

Draft token bij winst

Nu we het toch over betere beloningen hebben, dat moet echt wel gaan veranderen. De inleg wordt vaak niet terugverdient en wat ons betreft zou dat toch zeker wel het geval moeten zijn als je drie potten of de hele Draft wint. Daarnaast zou het top zijn als je een Draft token krijgt als je de Draft gewonnen hebt. Die tokens mogen sowieso wat vaker uitgedeeld worden als je het ons vraagt.

Gegarandeerd 4 potten

Super frustrerend natuurlijk als je net een dik team hebt samengesteld en vervolgens de eerste wedstrijd verliest. EA Sports zou daarom ook kunnen zeggen: je speelt die vier wedstrijden sowieso, het aantal winstpartijen wordt geteld en daar krijg je een passende beloning voor.