5 ‘verborgen’ FIFA 19 tips waar bijna niemand vanaf weet

Na jaren van FIFA spelen zou je toch zeggen dat je inmiddels elke mogelijke move wel kent en dat er onder de knopjes van je controller geen geheimen meer schuilen. Natuurlijk verschilt het allemaal wel een beetje per FIFA, maar na een dik half jaar FIFA 19 zou je toch bekend moeten zijn met alle mogelijkheden/tips. Wij durven daarop te zeggen: nee. We hebben op Reddit namelijk een aantal tips gevonden waar je waarschijnlijk nog niet vanaf wist.

De handmatige pass

Door L1 + R1 + X (PS4) of LB + RB + A (Xbox) te combineren kun je een handmatige pass geven. Wat houdt een handmatige pass in? Het is een pass die niet gestuurd wordt door de computer (AI) van EA. Die is dus ook bijna niet te onderscheppen door de verdedigers. Vooral nuttig bij zijwaartse passes in de zestien van de tegenstander.

Afschermen tijdens het dribbelen

De bal goed afschermen kan heel nuttig zijn bij FIFA 19, maar dat doe je bijna altijd in stilstand toch? Het kan ook tijdens het dribbelen. Het kan zelfs tijdens het uitvoeren van skill moves. Hou L1 + L2 (LB + LT voor Xbox) in tijdens het dribbelen en uitvoeren van skill moves om tegelijkertijd ook de bal af te schermen.

Nepschot -> Steekbal

Hoe lekker is het om een perfecte steekbal uit te voeren waarmee je iemand alleen voor de keeper zet? Helaas (en logisch) proberen de verdedigers dat te voorkomen en onderscheppen steekballen regelmatig. Door L2 + driehoekje (LT + Y) te combineren doet je speler eerst een nepschot om vervolgens direct een steekbal te geven. Hij haalt de bal als het ware heel even terug om vervolgens een snelle steekbal te geven. Zo kan je tegenstander heel moeilijk anticiperen op je steekbal.

Snel opstaan na sliding

Soms lijkt het wel alsof je speler oneindig doorglijdt als je een sliding in hebt gezet, maar dat hoeft helemaal niet. Door het knopje van de sliding te ‘double tappen’ (twee keer snel achter elkaar indrukken) zet jouw speler een sliding in en springt hij snel weer omhoog in plaats van dat hij lang doorglijdt.

Reactie na tegengoal

Als je na een tegengoal weer aan de aftrap verschijnt kun je door L1 + D Pad (LB + D Pad) nog even reageren op de goal van de tegenstander. L1 + omhoog op de D Pad is applaudisseren voor zijn goal, maar bij L1 + een andere richting op de D Pad zorgt voor een ontevreden/boze reactie. Heb je er iets aan? Niet echt, maar is wel lachen.

Vieze bonus tip:

Eigenlijk willen we niemand aansporen dit te doen, maar er is een manier een wedstrijd op te geven zonder dat je ‘coin modifier’ eronder lijdt. In plaats van dat je de wedstrijd verlaat scoor je drie eigen goals. Het spel ziet het dan niet als opgeven, maar als een gewoon verlies en dus verandert er niets aan je ‘coin modifier’.

En hoeveel van deze tips kende je al? Ze zouden je in ieder geval kunnen gaan helpen om meer potjes te winnen. Helpen deze tips ook niet? Dan is er nog een optie: deze FIFA masterclass van tweevoudig wereldkampioen FIFA.

Bron: Reddit