Dit zijn de 5 vetste MLS 2017 tenues – Deel 2

Een kleine twee weken geleden presenteerde we jullie onze top 5 MLS 2017 tenues tot nu toe, maar sindsdien zijn er weer een groot aantal nieuwe tenues gepresenteerd. En ja, ze worden nog steeds allemaal gemaakt door adidas. Het is dus weer hoog tijd om te checken welke Amerikaanse clubs de tofste tenues hebben gelanceerd. Dit is de top 5 vetste MLS 2017 tenues, deel twee.

New York Red Bulls

Laten we eerlijk zijn: het Red Bull logo ziet er op alles eigenlijk wel vet uit. Of het nou op de F1 wagen van Max Verstappen is of op het shirt van de New York Red Bulls. Een cool thuistenue met een voornamelijk wit en rood design, maar vooral de strepen vinden we een heel goed detail. De achterkant ziet er trouwens ook heel vet uit. Onder het nummer staat nog een keer de naam van de club, waardoor de achterkant helemaal gevuld wordt. Nice!

Orlando City SC

Kaká en zijn teamgenoten gaan komend seizoen hun thuiswedstrijden spelen in dit prachtige tenue. Paars en goud worden vaak als vorstelijke kleuren gezien, maar het zijn ook gewoon de kleuren van deze club. Het resulteert in een schitterend shirt, wat een katoen-achtig effect heeft en door de klassieke kraag de perfectie nadert. Natuurlijk zijn er ook een paar mooie details terug te vinden, zoals de coördinaten van de club op de rechtse mouw. Ook het clublogo valt op door de gouden glans die de leeuw heeft gekregen.

Houston Dynamo

Misschien heeft het te maken met onze liefde als Nederlanders voor oranje, maar Houston Dynamo’s ‘Forever Orange’ thuistenue is gewoon heel goed. Deze kleur shirts zien we sowieso te weinig, maar het is vooral de kleurencombinatie en het ‘eenvoudige’ design wat het totaalplaatje zo sterk maakt.

Sporting Kansas City

Fris, klassiek en vol met prachtige details. Zo kunnen we het thuistenue van Sporting Kansas City het beste omschrijven. De frisse lichtblauwe kleur in combinatie met de dunne, subtiele strepen zorgen voor het frisse element. De klassieke kraag met knoopjes is het tweede element en het wordt gecompleteerd door een heel fraai detail: Matt Besler’s (speler van de club) handschrift is gebruikt om de tekst ‘No other club’ op de mouw van het shirt te tonen. Heel vet!

DC United

En dan zijn we alweer bij de laatste van deze top 5 beland, wat overigens zeker niet de minste is. Een spektakel van rood, zwart, grijs en wit is terug te vinden in het tenue, maar het design heeft ook nog een betekenis. Het zijn namelijk de adelaarsvleugels bedoelt, zoals je die in het clublogo ziet. Van boven naar onder loopt het over van donkergrijs naar wit en dat ziet er heel cool uit. Het is ongetwijfeld één van de meest bijzondere en vetste MLS 2017 tenues.

Alle MLS 2017 tenues zijn via de MLS store verkrijgbaar.

Leestip: Dit is waarom iedere MLS-club met adidas als shirtsponsor speelt