Dit zijn de 5 vetste nieuwe MLS shirts tot nu toe

Bij ons in Europa zit de winterstop er net op en zijn we inmiddels weer volop aan het voetballen voor de prijzen, maar in andere delen van de wereld is dat anders. In Amerika zijn ze bijvoorbeeld in voorbereiding op het nieuwe seizoen dat begin maart gaat beginnen en daar horen natuurlijk ook nieuwe tenues bij. Tot nu toe hebben al flink wat teams hun nieuwe tenues gepresenteerd en wij hebben even een selectie gemaakt van de 5 vetste tot nu toe.

Vancouver Whitecaps uit

We trappen de lijst af met het Canadese team Vancouver Whitecaps. Deze combinatie van donkergrijs met zilveren accenten ziet er strak, modern en zeer stijlvol uit. Daarnaast is er genoeg oog voor detail met het ‘triangle’ patroon, de Canadese Maple Leaf op de rug en het clublogo dat volledig in het zilver op de borst is geplaatst. Gewoon klasse.

Seattle Sounders thuis

Het meest opvallende design zien we bij Seattle Sounders, waar we Leerdam in de foto zien modelleren. De combinatie van groen en blauw is er sowieso eentje die we niet vaak zien op een voetbalveld, maar het is vooral het schilderachtige effect op het shirt wat op elk shirt net wat anders is. De ‘Xbox’ sponsoring maakt het natuurlijk extra leuk.

Philadelphia Union thuis

De club uit Philadelphia heeft niet alleen een nieuwe thuisshirt gepresenteerd, maar plaatste er ook meteen het nieuwe clublogo op in matchende kleuren. De verschillende tinten blauw zorgen in combinatie met gouden details voor een prachtig geheel en het enige minpuntje wat we over dit shirt kunnen verzinnen is toch de hoofdsponsor ter hoogte van de buik. De rest vinden we echter zo mooi dat dit shirt een plek in onze top 5 verdient.

DC United thuis

Qua design heeft het DC United shirt wel wat weg van bovenstaand Philadelphia Union shirt met de horizontale strepen, maar door de kleurencombo van zwart, grijs, rood en een paar kleine zilveren details heeft het toch een heel andere look gekregen. Daarnaast is de kraag ook wat klassieker met de knoopjes. Het clublogo verdient ook credits trouwens. Heel vet!

New York Red Bulls uit

Misschien niet het meest spannende design, maar de knalrode kleur staat de New York Red Bulls zeer goed. De subtiele verticale strepen zorgen ook voor wat meer diepgang. In tegenstelling tot zo’n beetje alle andere MLS clubs zijn de witte adidas strepen op de zijkanten te vinden. Het geheel heeft een beetje de Manchester United vibe, maar dan met twee gigantische stieren op de voorkant. Wij vinden het tof!

Er staan nog een hoop nieuwe MLS shirtreleases op de planning en wij zijn vooral heel benieuwd naar de eerste shirts van LAFC. Deze club uit Los Angeles gaat namelijk zijn debuut maken in de MLS en het clublogo is al één van de vetste ter wereld. Dit logo werd ruim twee jaar geleden al bekendgemaakt. Dit seizoen is het dan eindelijk zover dat ze ‘m ook echt op de borst mogen gaan dragen op het veld.

Is het je trouwens opgevallen dat alle shirts in dit overzicht gemaakt zijn door adidas? Zij hebben namelijk een contract met de MLS waardoor ze de tenues voor alle teams maken. Waarom deze bijzondere samenwerking gerealiseerd is lees je hier.