Dit zijn de 6 belangrijkste ingrediënten voor de perfecte voetbal roadtrip

Heb jij het hele jaar nauwelijks tijd om met vrienden een vette wedstrijd in het buitenland te bezoeken? Begrijpelijk, iedereen heeft het natuurlijk druk met zijn werk of school. Maar dat gebrek aan live voetbal is makkelijk in te halen door met vrienden op dé ultieme voetbal roadtrip te gaan. In een paar weekjes vakantie een heleboel vette voetbalsteden van je bucketlist afvinken en voetbalcultuur snuiven. Maar wat heb je, naast geld, nodig voor zo’n onvergetelijke trip?

Een sicke route

Een route als hieronder is natuurlijk behoorlijk ambitieus, maar zorg dat je minimaal een paar van deze steden aan doet. Rome mag je eigenlijk niet overslaan, maar ook Hamburg is met cultclub St. Pauli een pareltje. Het samenstellen van de route kan soms lastig zijn, vooral omdat er zoveel moois te zien in Europa. Luxeprobleem.

Goede timing

Hoewel de zomervakantie misschien het meest voor de hand ligt voor een roadtrip is dat voor een voetbal-variant iets minder handig. Tijdens de zomer vinden namelijk nauwelijks wedstrijden plaats. Ga dus wanneer er op de route leuke wedstrijden gespeeld worden. Zelfs wanneer je geen wedstrijdtickets weet te bemachtigen dan is het nog altijd heel tof om een volle kroeg met supporters binnen te stappen en met hen de wedstrijd te kijken.

Vrienden

Maar niet teveel, want dan wordt het kopen van wedstrijdtickets of tours een mission impossible en loop je een boel leuke dingen mis.

Camera

Kom op, dit wordt een roadtrip om nooit te vergeten. Die wil je dan toch enigszins vastleggen? Je kunt natuurlijk gewoon je mobiele telefoon gebruiken, maar als één van je vrienden een spiegelreflexcamera heeft of iets anders fancy’s dan zou je die zoveel mogelijk moeten gebruiken.

Uitrusting

Om het budget-technisch niet helemaal uit de klauwen te laten lopen is het wellicht verstandig niet elke nacht in een hotel te pitten. Beter neem je een goede tent mee en wat spullen om eten te maken. Campings zijn een stuk goedkoper en al het geld dat je bespaart kun je steken in eventuele wedstrijdkaartjes, tours of mooie souvenirs.

Vervoer

Je auto moet aan een paar belangrijke dingen voldoen. Je wilt niet continu met pech langs de weg staan en graag veilig van bestemming naar bestemming. Tegelijkertijd moet hij genoeg ruimte bieden voor alle ‘survival gear’ die jullie meenemen en is het fijn als hij van alle gemakken voorzien is. In vele opzichten kom je dan al snel uit bij de Kia Optima Sportswagon.

De Kia Optima Sportswagon is een auto die perfect is voor zakelijk gebruik, maar zich ook uitstekend leent voor een roadtrip met vrienden. Hij is standaard zeer rijk uitgerust. Gedurende de reis luisteren jullie via het indrukwekkende Harman/Kardon™ Premium Sound System naar jullie favoriete beats. Ook erg handig is de draadloze telefoonoplader. Zo blijft iedereen tijdens de reis met een volle batterij en hoeven jullie niets te missen.

Zeer handig is de 552 liter kofferbak. En in één handomdraai gooi je de achterbanken omlaag en heb jij nog veel meer ruimte voor alle spullen: 1.686 liter. Ook beschikt deze station over snelheidsbordenherkenning. Dat komt goed uit, want met een 1.7 CRDi-motor (141 pk) kan het aantrekkelijk zijn af en toe sportief te rijden.

De Kia Optima Sportswagon is niet alleen functioneel, maar vanwege de looks ook bekroond door de iF Design Awards 2017. Je mag dus gezien worden in deze auto. En dat alles voor een hele mooie prijs. De rijk uitgeruste Kia Optima Sportswagon is verkrijgbaar vanaf €33.970, met een netto bijtelling vanaf €245,- per maand.

Wil je meer informatie over de Kia Optima Sportswagon of de brochure bekijken, klik dan hier.