6 carrière opties als je besluit zelf te stoppen met voetballen

Er komt een moment in je leven dat je denkt: ik stop met voetballen. Dat kan meerdere redenen hebben. Je lichaam kan het niet meer aan, je hebt geen zin meer om vroeg op te staan, je hebt er geen tijd meer voor en ga zo maar door. Eén ding is zeker: het is een moeilijk besluit. Maar het hoeft niet te betekenen dat je helemaal niets meer gaat doen in het voetbal. Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden om toch bij je club of in het voetbal betrokken te blijven. Hier heb je er zes.

Trainer/assistent

Misschien wel de meest voor de hand liggende, zeker als je naar de pro’s kijkt. Je hebt de ervaring van jarenlang voetballen, je hebt een heleboel trainers gehad en je hebt een bepaalde kijk op het spelletje. Denk jij dat je die over kan brengen op andere voetballers en ben je bereid veel uren per week te investeren in het organiseren van trainingen en bedenken van tactieken? Dan is trainer/assistent worden perfect voor je. Deze 6 tekenen verraden dat er een toptrainer in je schuilt.

Vlagger

Misschien niet de meest dankbare taak in het voetbal, maar op deze manier kun je nog wel veel invloed uitoefenen op de resultaten van je team. Zeker in het amateurvoetbal kan een vlagger de sleutel zijn tot winst of verlies. Plus je bent nog steeds op een intensieve manier betrokken met het team, dus da’s perfect. Zorg er dan wel voor dat je je aan de 8 ongeschreven regels van een amateurvlagger houdt.

Aquamanager

Wil je wel bij het team betrokken blijven, maar heb je absoluut geen zin om het werk van een trainer te doen of langs de zijlijn te rennen met een vlag in je hand? Dan is de vacature van aquamanager op jouw lijf geschreven. Een beetje op de bank zitten, waterzak ready to go en zo af en toe moet je het veld op om een spons tegen iemand z’n been te houden en een bidonnetje met water richting een speler te passen.

Hooligan

Niet in de vorm van het gebruiken van geweld, maar in de vorm van een echte trouwe supporter die er elke wedstrijd bij is. Weer of geen weer, thuis of uit, met fakkels of zonder, jij bent er bij. Zo heb je toch nog wat invloed én word je zeer gewaardeerd door de club, trainer en spelers.

Gouden kantineklant

Sommigen zullen het zien als kansloos zuipen achter de ramen in de kantine, maar ook deze mensen zijn nodig. De kassa van de kantine moet namelijk flink rinkelen. Daar komt nog eens bij dat het gewoon hartstikke gezellig is en dat je toch wat meekrijgt van het prachtige wereldje van het amateurvoetbal.

Scheidsrechter

Last but not least is scheidsrechter worden nog een optie. Verreweg de minst populaire optie, want je kunt het eigenlijk nooit goed doen, maar zonder deze vrijwilligers is ons favoriete spelletje niet mogelijk. Dus hopelijk zit er iemand tussen die dit leest en denkt: ja, na mijn voetbalcarrière word ik scheids. Wij hebben in ieder geval respect voor je!

Ben je er nog niet helemaal aan uit of je nog een seizoen wilt doorgaan met voetballen of dat je er mee gaat ophouden? Deze 5 tekenen geven aan dat het toch echt tijd wordt om te stoppen.