6 dingen om te proberen als je nergens meer voor voetbalt

We naderen alweer het einde van het seizoen en dat betekent dat er al redelijk goed een balans opgemaakt kan worden. Zijn jullie nog in de race voor het kampioenschap of moet je gaan vechten tegen degradatie? Misschien weet je nu zelfs al dat de resultaten vanaf nu eigenlijk niet meer zoveel uitmaken en dat je grof gezegd ‘nergens meer voor voetbalt’. Dan kun je dus lekker experimenteren. Deze 6 dingen zijn daar dan heel geschikt voor.

Opstelling husselen

Zou jullie keeper wel een keer in het veld willen staan? Of wil de spits juist een keer laten zien dat verdedigen eigenlijk helemaal niets voorstelt? Nou, dit is dé mogelijkheid. Zij tevreden en wellicht ontdek je wel verborgen talenten die heel goed uitpakken. Je kunt het ook iets voorzichtiger aanpakken door juist de tactiek of formatie te wijzigen.

Probeer nieuwe spelers

Dit is dé periode voor de eeuwige bankzitters, want aangezien het nergens meer om gaat is er ook geen reden om deze jongens geen speeltijd te gunnen. Ook is de kans groot dat jullie er volgend seizoen een paar nieuwe spelers bij krijgen, dus waarom laat je ze niet alvast een potje meedoen om een beetje te wennen.

Panna United

Gooi die trucendoos maar open, want als het fout gaat zijn de consequenties toch niet zo groot. Plus, wat is er nou leuker dan een beetje showboaten en panna’s uitdelen? Let wel op: de tegenstanders kunnen nog wel ergens voor spelen en die kunnen dus best gefrustreerd raken als ze regelmatig vernederd worden. De kans op een doodschop is dus zeker aanwezig.

FC Gunnen

Dit gaat niet alleen om speeltijd gunnen, maar in de breedste zin van het woord. Hebben jullie een pingel verdiend? Laat ‘m door degene nemen die nog niet gescoord heeft. Hebben jullie een vaste vrije trappen-specialist, maar ook een speler die ze eigenlijk ook al het hele seizoen wil nemen? Laat hem het dan eens proberen. Hebben jullie een speler die aan het eind van het seizoen stopt? Gun hem wat extra speeltijd, publiekswissels en een krat bier tijdens de derde helft.

Gallery play

Past wel een beetje in het straatje van Panna United, maar op deze manier wordt het hele team erbij betrokken. Af en toe een hakje, een voorzetje achter het standbeen, no-look passes, overstapjes, maak er maar wat van. Kan wel tot dezelfde gevolgen leiden als het uitdelen van panna’s: flinke schoppen krijgen. Maar ja, wat is voetbal nou zonder een beetje sensatie?

Op wereldgoal jacht

Er zijn nog maar een paar wedstrijden te spelen, dus je hebt nog maar een paar kansen om voor ‘het doelpunt van het jaar’ te gaan. Aangezien het toch nergens meer om gaat kan dat nu. Alles wat ook maar redelijk in de buurt van een volley komt vol op de slof nemen, voorzetten alleen maar binnen proberen te werken met een omhaal en gewoon schieten van 40 meter. Wie weet belandt de bal wel in de kruising en ben je de ultieme held.

Zoals we bij de panna’s en gallery play al zeiden is het te verwachten dat je een flinke trap kunt krijgen en dat kan ook gewoon terecht zijn. Wat ons betreft zijn dit sowieso 5 momenten waarop je de tegenstander een schop mag verkopen.