6 herkenbare tussenstops voor en na een uitwedstrijd

Vandaag staat er weer een uitwedstrijd op het programma en het team vertrekt vanuit de kantine richting vijandelijke grond. Zo’n autorit kent zo goed als zeker wel wat tussenstops, of het nu op de heenweg of terugweg is. Er spelen altijd bovennatuurlijke krachten zoals de slaap van je teamgenoot, je eigen vergetelheid, de drang naar vettig voedsel of een vers biertje waardoor je toch echt even ergens moet stoppen.

Het huis van je teamgenoot

Iedereen staat klaar, maar één van je teamgenoten ligt nog te slapen en is niet wakker te bellen. Dan maar via zijn huis richting de uitwedstrijd, want hij moet wel mee anders heb je maar 11 man en er moet toch wel gewisseld kunnen worden. Aanbellen, een paar minuutjes wachten en dan komt ie eindelijk met zijn gare kop naar buiten. Die begint in ieder geval op de bank!

Ribery slaapt

Je eigen huis

Klote! Klaag je wel over die slaapkop, maar nu kom je erachter dat je jouw voetbalschoenen vergeten bent. Terug naar huis en vlug, want je bent al in tijdnood. Misschien was je zelf ook nog niet helemaal wakker toen je de voetbaltas aan het inpakken was.

Maakt niet uit waar, zolang die auto maar stopt!

Als je vanuit de achterbank ‘Stop de auto alsjeblieft zo snel mogelijk!’ hoort, kun je maar beter luisteren en de auto langs de kant zetten. Dit kan namelijk maar met één ding te maken hebben: iemand achter je heeft zo’n enorme kater dat de autorit hem te veel wordt. Je hebt natuurlijk geen zin in kots over je bekleding, dus reageer snel!

Fastfood restaurant

Wat is er nou fijner na een vermoeiende pot dan een portie teambuilding in de McDonalds of Burger King? Zeker als je de avond ervoor een paar liter drank naar binnen gegooid hebt is dit de ideale tussenstop. Niet de meest gezonde optie, maar je hebt net al flink wat calorieën verbrand tijdens het voetballen dus die kunnen er wel weer bij.

McDonalds

Tankstation

Als de tank bijna leeg is moet je hier sowieso even stoppen, maar ook deze tussenstop is vaak voor een snelle versnapering bedoeld. Het kan ook een belangrijke stop ter voorbereiding op de derde helft zijn, want met nog maar 3 peuken ga je het vandaag niet halen. Zeker niet als je weet dat de helft van het team ‘eigenlijk niet rookt, maar wel zin in één sigaretje heeft’.

Café / Kantine

Het eindstation van elke uitwedstrijd. De café of kantine waar je vanmorgen nog met een gaar hoofd verzamelde is nu de plek waar je rustig verder gaat waar je vannacht gestopt was. Lekker met het hele team wat gouden rakkers bestellen om de wedstrijd en, misschien nog wel belangrijker, het weekend te (na)bespreken. Dit kon wel eens uit de hand lopen dus waarschuw je vriendin maar alvast dat het laat gaat worden.

Lees ook: Dit zijn de 10 voetballers die iedereen in zijn team heeft