6 manieren om met een bloedzuigende tegenstander om te gaan

Voetballers kunnen buiten de lijnen heel aardig en normaal zijn, maar zodra ze het veld betreden veranderen in een bloedzuigend monster. Deze types halen alles uit de kast om jou het leven (of beter gezegd de wedstrijd) zuur te maken. Denk hierbij aan op de tenen trappen, met op de meest rare plekken knijpen, constant nare dingen zeggen en andere vormen van matennaaierij. Je bent ze vast wel eens tegengekomen. Maar hoe ga je daarmee om? Wij hebben 6 mogelijkheden op een rijtje gezet.

Negeren

De eerste en waarschijnlijk moeilijkste optie is negeren. Wat je tegenstander ook probeert; gewoon niet reageren. Het vraagt veel van je zelfbeheersing, want het liefst zou je wel wat doen natuurlijk. Maar als hij het gevoel krijgt dat je een ijskoude kikker bent die niet gevoelig is voor deze praktijken, dan is de kans aanwezig dat hij vanzelf stopt.

Koekje van eigen deeg

Misschien ben je van origine niet zo, maar je kunt de bal ook terugkaatsen. Daarmee kun je hem irriteren, maar het kan ook helemaal verkeerd uitpakken. Je gaat je namelijk bezig houden met iets wat niet bij jouw spel hoort en dat heeft meestal geen positieve gevolgen. Daarnaast kan het ook een onderling wedstrijdje worden, wat zomaar uit kan lopen op blessures en kaarten.

Schakel de scheids in

Misschien niet de meest sportieve optie, maar je mag de scheidsrechter er best wel op wijzen dat jouw tegenstander constant smerig bezig is om jou uit de wedstrijd te schoppen, knijpen of wat dan ook. Wie weet gaat de scheids er dan op letten, kijkt hij net op het juiste moment en bestraft hij jouw tegenstander met een kaart of geeft hij een waarschuwing. Eén ding is zeker: dat bloedzuigende gedrag wordt dan zeker minder.

Laat de voeten spreken

Komt een beetje neer op de eerste optie die we gaven, maar dan nóg beter. Focus je gewoon op je eigen spel, probeer je tegenstander op een faire manier de baas te zijn en dan heb je hem het hardste.

Schoppen of andere vormen van geweld

Ook een manier om de voeten te laten spreken, maar dan op een negatieve manier. We snappen het best dat je die lastige gast op een gegeven moment helemaal beu bent, maar zodra je hem uit frustratie een flinke schop verkoopt heeft hij gewonnen. Dikke kans namelijk dat jij eraf gestuurd wordt en dat is precies wat jouw tegenstander wil. Het beste voorbeeld hiervan is natuurlijk de kopstoot van Zidane tegen Materazzi tijdens de WK finale van 2006.

via GIPHY

Van positie wisselen

Als je van jezelf weet dat je een kort lontje hebt, dan is het waarschijnlijk verstandiger om de bloedzuiger te ontlopen. Stel je bent een linksbuiten en je weet dat de rechtsbuiten wel bestand is tegen zo’n tegenstander, dan is het wisselen van positie altijd een optie. Moet de trainer het wel mee eens zijn natuurlijk.

In de inleiding hadden we al een korte lijst met dingen staan die een bloedzuiger doet, maar hier vind je een lijst van 9 dingen die elke bloedzuiger wel eens gedaan heeft op een voetbalveld.