Op deze 6 manieren kun je alsnog miljonair worden met voetbal

Van kleins af aan had je de droom om profvoetballer te worden, maar waarschijnlijk kwam je er al snel achter dat het voor altijd een droom zou blijven. Nu speel je in het bierelftal van de plaatselijke voetbalvereniging, maar dat wil niet zeggen dat je met voetbal geen geld meer kunt gaan verdienen. Integendeel, wij zien 6 mogelijkheden om alsnog miljonair met voetbal te worden.

Investeer in ‘failliete’ club

Het beste voorbeeld van deze methode komt van John van Zweden. Deze Hagenees investeerde in 2002 €60.000 in het noodlijdende Swansea. We weten allemaal dat deze club uitgroeide tot een stabiele PL-club. Vorig jaar heeft een Amerikaanse investeringsmaatschappij de club gekocht en betaalden ze Van Zweden voor een slordige €8 miljoen. Goeie deal!

Spelersmakelaar

Van pizzabakker tot belangenbehartiger van de allergrootste spelers ter wereld. Dat is het verhaal van spelersmakelaar Mino Raiola. Deze Amsterdammer had vroeger een pizzeria maar verdient nu jaarlijks tientallen miljoenen aan de transfers van spelers als Pogba en Zlatan. De transfer van Pogba naar Man Utd schijnt Raiola maar liefst €27.000.000 hebben opgeleverd. Holy f*ck!

?

Een bericht gedeeld door Mino Raiola (@mino.raiola_official) op

Kledingmerk starten

Het is natuurlijk makkelijker om een kledingmerk te beginnen nadat je pro-baller bent geworden (BALR), maar je kunt ook je eigen netwerk aan profvoetballers opbouwen die jouw kleding (of andere producten) showt. Dat vergt een behoorlijke investering, maar waarschijnlijk gaan de sales daarna wel lekker.

Influencer worden

Misschien komen jouw skills er op Youtube gewoon beter uit dan op een voetbalveld. Met vette tricks, zieke FIFA-potjes, een bijzondere voetbalvisie of wat anders unieks kun jij voetbal gebruiken om een dikke hit op social media te scoren. En je weet, hoe meer views hoe meer money.

Betting

Had je twee jaar geleden 200 pond ingezet op Leicester dan was je in één klap miljonair geweest. Tja, dat had natuurlijk niemand kunnen bedenken en zou een nogal onverantwoorde gok geweest zijn. Er zijn mensen die zeer bedachtzaam op voetbal wedden en er een bakken geld mee verdienen. Zij ontwikkelen bijvoorbeeld hun eigen wiskundige modellen en betten op basis van statistiek en kansberekening. Misschien komt die wiskundeknobbel van je dan toch van pas.

Mocht je toch een Leicester-achtige gok willen nemen, dan kun je altijd grote bedragen op de underdogs zetten. Hoe de opbouw van odds werkt en hoe voetbalwedden in het algemeen gaat wordt uitgelegd op deze site.

Pro-FIFA

Op een echt grasveld bakte je er niets van, maar op de Playstation of Xbox ben je altijd onverslaanbaar geweest. Dan is het nu tijd om te oogsten, mijn vriend. E-sports worden steeds populairder en dat is in Nederland zichtbaar in de vorm van de E-Divisie. Wil je weten wat de beste FIFA speler ter wereld aan prijzengeld opstrijkt? Dat lees je hier.

Denk je nu nog steeds: dat gaat me allemaal niet lukken, dan moet je je misschien gaan richten op zaken buiten het voetbal. Gregory van der Wiel doet dat ook. Als een ware businessman heeft hij namelijk geïnvesteerd in een revolutionair Nederlands transportmiddel.