6 momenten waarop je de tegenstander best een schop mag verkopen

Je tegenstander een flinke schop geven mag natuurlijk niet, maar sommige spelers gedragen zich dermate onsportief en neerbuigend dat ze het bloed onder je nagels vandaan halen. Die mag je dus best een schop geven en het zou zelfs zomaar kunnen dat de scheids het met je eens is en doet alsof ‘ie het niet gezien heeft. Dan is er ook nog één geval waarin iemand een schop geven de beste optie is, maar waar de scheids ongetwijfeld wél zal ingrijpen.

Hooghouden

Tijdens de wedstrijd hooghouden is vernederend en dus buitengewoon onsportief. Dan verdient hij er echt een.

De zoveelste panna

Eigenlijk geldt hiervoor hetzelfde als bij ‘ hooghouden’. Natuurlijk is één panna geen reden om iemand een schop te verkopen, maar als hij er puur op uit is om jou te vernederen dan mag het wat ons betreft wel een keer.

Herhaaldelijk overspelen

Twee bloedzuigers van tegenstanders staan jullie uit te dagen door vrolijk met elkaar te gaan staan kaatsen. Wel potverdorie, dat gaat dus niet gebeuren.

Na een schwalbe

Of de scheidsrechter er nu intrapte of niet, je tegenstander probeerde je zojuist een oor aan te naaien door middel van een vrijwillige duikpartij. Laat gerust maar even weten dat je daar niet van gediend bent. De volgende keer blijft hij wel staan.

Doorspelen bij blessure

Zeker als jullie wel al een keer de bal buiten de lijnen hebben getrapt wanneer een tegenstander geblesseerd op de grond lag, mag je de tegenstander best even aanpakken als zij wel gewoon doorspelen. Stelletje lafaards.

Doorgebroken speler neerhalen

Soms heb je van die belangrijke wedstrijden waarin het lang onbeslist of spannend blijft en opeens is een speler van de tegenstander erdoor. Gelukkig is er nog één redmiddel: die doorgebroken speler neerhalen. Real Madrid speler Valverde liet in de Spaanse Super Cup finale tegen Real Madrid zien hoe je dat doet. Je krijgt wel 100% rood, maar door zijn ingreep bleef het gelijk, werd het een penalty shoot-out en die won Real Madrid. Een gouden schop dus.

We hadden het trouwens bij puntje twee over een schop geven na een panna, maar je kunt natuurlijk ook anders reageren op een panna. Dit zijn de mogelijkheden die je hebt als je gepoort bent.