Deze 6 producten zitten bomvol met creatine

Wel eens van creatine gehoord? Vele fitnessboys gebruiken het voornamelijk als een supplement voordat ze de sportschool in duiken, maar het is eigenlijk gewoon een combinatie aminozuren dat je lichaam zelf aanmaakt. Het stofje zorgt dat je minder snel vermoeid en verzuurd raakt doordat het extra energie naar je lichaamscellen transporteert. Hierdoor ben je in staat meer herhalingen van een bepaalde oefening te doen en word je op den duur sterker. Creatine wordt dan ook voornamelijk gebruikt bij krachttraining, maar ook bij cardio.

In het voetbal begint krachttraining een steeds belangrijkere plaats in te nemen. Zelfs in het amateurvoetbal, waar op nagenoeg elk trainingsveld inmiddels core-oefeningen worden uitgevoerd. Creatine, als primaire brandstof voor explosieve HIT (high intensity training) trainingen, is daarom voor voetballers ook van belang. Voor een grote hoeveelheid zul je naar supplementen moeten grijpen, maar ook in de volgende 6 voedingsmiddelen zit ook een relatief hoge hoeveelheid creatine.

* De hoeveelheid creatine per gram geldt voor rauwe producten en kan verminderen wanneer je ze verhit

  1. Kippenborst – 3,5 milligram per gram
  2. Kippendij – 4 milligram per gram
  3. Kalkoen – 5 milligram per gram
  4. Karbonade – 5 milligram per gram
  5. Kogelbiefstuk – 6 milligram per gram
  6. Kabeljauw – 7 milligram per gram

Een flink stuk kabeljauw of kogelbiefstuk kan je dus net dat beetje extra geven wanneer er een explosieve training op het programma staat.

Bron: Men's Health